Skip to main content

21 årig hest vinder U25 Grand Prix

3 ryttere kom i omspringning i DK Company CSIU25 EY Cup Grand Prix – to unge danske kvinder og en tyrkisk rytter på en super motiveret og meget velspringende 21-årig hingst, og de nappede sejren.
| admin

24 ryttere kom til start i Grand Prix-klassen for U25 hos Helgstrand Event. Tiden skulle vise sig at blive en faktor i den spændende klasse, hvor 3 ryttere var fejlfrie og 3 fik en enkelt tidsfejl.

Sejren blev tyrkisk, da Necmi Eren var hurtigst i omspringningen på den 21-årige hingste SIEC Nectar de Rosches e. Cumano. Han var fejlfri i omspringningen og tiden på 39,29 sekunder kunne de to danske kvinder ikke matche. Først ude var Josefine Sandgaard Mørup på Riddle Quiz, Josefine er 19 år og dermed fortsat U21 rytter, men klassen for U25-ryttere er åbne for ryttere mellem 16 og 25 år. Josefine havde redet en flot, fejlfri hovedspringning, men i omspringningen fik Amarone-sønnen to nedslag.

Michelle Lassen og Zocker kom ind på andenpladsen. Foto: Zibrasport Equest

Det var dermed op til 23-årige Michelle Lassen og 13-årige Zocker e. Zandor at forsøge at få Dannebrog til tops. Det lykkedes ikke, men hun fik igen redet en flot, fejlfri runde, som hun var meget tilfreds med. Zocker har været hendes partner de seneste 6 år, og dermed har de fulgtes ad fra junior over ungrytter og til U25-rækken.
“Det betyder meget,” sagde Michelle om anden pladsen i klassen, også fordi Zocker ikke har fået et nedslag til stævnet, men der var også en lille ærgrelse over, det ikke lige lykkedes at nappe sejren. Hun fortæller, at muligheden for at ride klasser for U25 er helt fantastisk, det giver en god overgang fra U21 til seniorrækkerne. Michelle rider som amatør, hun er i lære som kørelære. I hverdagen træner hun hos Martin Dienesen Neergaard, men da han er med landsholdet til stævne i Bratislava trådte Kasper H. Hansen til, og hjalp Michelle under stævnet hos Helgstrand Event.

Læs også: Video: U25-ryttere forberedes til den store sport

Josefine Sandgaard Mørup og Riddle Quiz kom ind på 3. pladsen. Foto: Zibrasport Equest

3 ryttere et mulehår fra omspringning

Jacob Theodor Schmidt og Commarron Z e. Comme Il Faut havde godt af Margit Pedersens massage. Læs også: Video: Margit kan noget med sine hænder
De var sikkerheden selv på forhindringerne, og det selvom 17-årige Jacob ikke har redet mange runder på avlshingsten, som er blevet avlsgodkendt i Dansk Varmblod i år. De galoperede fejlfrit over målstregen 0,04 sekunder over fejlfri tid, og det kostede en fejl.

Det samme overgik Kamilla Ladefoged Rasmussen, og i lighed med Jacob, har hun heller ikke haft mange runder på Chico Z e. Clinton, men deres samarbejde ser særdeles spændende ud. Også Astrid Svenstrup måtte se resultattavlen vise 1 fejl, da hun galoperede i mål på Bonaparte Z e. Balou du Rouet efter et flot ridt.

Se springning i topklasse, når Helgstrand Event afholder Longines EEF Series™ Aalborg 2022 præsenteret af Radisson med CSIO3*, CSI2* og CSIU25 den 18.-22. maj 2022.

Premium Medlemmer: 0 kr. (adgang købes i kassen til 0 kr.)
Basic Medlemmer/Pay pr view: 199 dkr.

Se program her

Start- og resultatlister