Skip to main content

Danmark avancerede, men Irland vandt

Danmark var placeret på en beskeden 8. plads ud af 11 nationer i Nations Cuppen i Drammen, men avancerede i anden runde til en 5. plads bl.a. takket være to flotte nulrunder af Linnea Ericsson-Carey.
| admin

CSIO-stævnet i Drammen fejrer i år 40 års jubilæum. Stævnet har altid været populært hos de danske ryttere, og i år er ingen undtagelse. Landstræner Bo K. Møller havde sammensat et hold af nyere og etablerede landsholdsryttere til Nations Cup konkurrencen. Den blev afviklet fredag med deltagelse af 11 nationer. Foruden Danmark var det: Irland, Frankrig, Australien, Belgien, Tyskland, Sverige, Storbritannien, Holland, Brasilien og værtsnationen Norge.

Nations Cup-konkurrencen i Drammen er ikke en del af Nations Cup-serien, den blev afsluttet i juli i Polen. Så i set i et større perspektiv har holdkonkurrencen i Norge ikke større betydning, men, som landstræner Bo K. Møller understreger: “I Nations Cup konkurrencerne vil vi altid gerne være gode, men for mig var det vigtigt at se Linnea (Linnea Ericsson-Carey), og se at Kasper H. Hansen og Martin Mose Knudsen komme i gang igen”.

Foruden de nævnte var OL-rytter Andreas Schou til start med sin tophest Darc de Lux for at teste formen forud for EM i Riesenbeck om halvanden uge. Med hhv. 4 og 0 fejl viste parret, at de er i form til opgaven efter rejsen hjem fra Tokyo.

“Darc ser fin ud, han er super frisk og klar til EM”, konstaterede Bo.

Linnea Ericsson-Carey holdt Danmark inde i topkampen i FEI Nations Cup med to fejlfrie runder. Foto: Zibrasport Equest

Det var ok, vi kunne have brugt flere 0-runder

Linnea Ericsson-Carey lagde stærkt ud for Danmark med en 0-runde på Singular Ls La Silla, og den 0-runde gentog hun i anden runde. Kasper H. Hansen var lidt uheldig med Contador, og han fik 5 og 8 fejl, mens Martin Mose Knudsen og Ci Beau Ask fik et nedslag i begge runder. “Det var virkelig et let nedslag i første runde”, bemærkede Bo K. Møller, og holdet kunne godt have brugt et fejlfrit ridt. De sluttede på 8. pladsen ud af 11 nationer i første runde med 8 fejl. Rytterne avancerede i anden runde i kraft af to fejlfrie ridt leveret af Linnea og Andreas, og holdet blev ialt noteret for 12 fejl, hvilket rakte til en 5. plads efter Irland (0), Frankrig (8), Australien (8) og Belgien (8).

“Vi ville gerne have sluttet i top tre, men så skulle vi have haft et nedslag mindre,” erkender landstræneren, som noterede sig, at marginalerne i dag var meget små, og ikke helt på Danmarks side.

Start- og resultatlister