Skip to main content

Blue Hors har to heste med i World Cup-finalen

Stutteriet i Randbøl har hele to heste kvalificeret til World Cup-finalen i Leipzig i begyndelsen af april. Det drejer sig om Blue Hors Zepter og Atterupgaards Orthilia.
| admin

Mon ikke humøret er ekstra godt i disse dage på Blue Hors.

Hingstestationen og stutteriet kan nemlig prale af at have intet mindre end to af deres heste med ved årets World Cup-finale, der finder sted i Leipzig den 6. – 10. april 2022.

18 ekvipager fra hele verden skal kæmpe om den prestigefyldte titel, der de seneste to år ikke er blevet uddelt på grund af covid-pandemien og EHV1-udbruddet.

Se også: World Cup-finalen er nu aflyst

Orthilia og Zepter

Det er Eurodressage, der kan fortælle, at Patrik Kittel har valgt Zepter som sin finalehest, selv om de kun har haft én start i World Cup-regi.

Ved at udnytte den nyligt ændrede World Cup-regel om, at én start er tilstrækkeligt til World Cup, har Kittel valgt at ride den mere erfarne Zepter frem for sin yngre Grand Prix-hest.

“Zepter er super. Jeg elsker ham. Han har den bedste attitude og masser af kvaliteter. Han vil altid arbejde,” fastslår Kittel til Eurodressage.

Danske Nanna Skodborg Merrald og 17-årige Atterupgaard Orthilia har scoret flotte resultater i løbet af kvalifikationsperioden. Det er bl.a. blevet til score på 83,695% ved CDI-W i Lyon og 84,480 % i Neumünster, hvilket betyder, at parret er mere en klar til finalen.

Se også: Video: Nanna Merrald har fundet alle knapperne på Orthilia