Skip to main content

Danmark sluttede på 8. pladsen – Schweiz vandt

Det danske landshold ved EM i springning i Riesenbeck havde ikke helt ”tur i den” i dag i holdfinalen. Alligevel sluttede holdet på 8. pladsen, men Schweiz red sejren hjem
| admin

Igen i dag blev ryttere og heste udfordret ved EM i Riesenbeck, og da afgørelsen i holdkonkurrencen skulle falde var der flere, også af de bedste ryttere, som måtte samle fejl op undervejs.

Danmark på 8. pladsen

Zascha Nygaard Andreasen og Quinn var først på banen for Danmark. Den 11-årige vallak tog godt fat i Zascha i dag, og der var ikke tegn til træthed, men desværre faldt der to bomme undervejs.

Konstantin Deeken Künnemann var på vej til at levere et særdeles harmonisk og smukt ridt, da der opstod en misforståelse mellem ham og AK’s Crowney e. Cartani opdrættet af familien selv. Crowney standsede på en stor lodret ind i dobbeltspringet, som Konstantin efterfølgende sprang helt ubesværet og det stop samt tidsfejl, var det eneste parret fik på banen, i alt sluttede de med 6 fejl.

En meget åben mur, som stort set bestod af en oval, kostede Søren Pedersen to stop da Chico Z e. Clinton ikke fandt den forhindring specielt indbydende.

Andreas Schou kom til holdfinalen på en individuel 6. plads. Darc de Lux e. Darco opdrættet af Pia og Morten Augustinus havde dermed en unik mulighed for at blande sig i toppen i den individuelle konkurrence. Den mulighed forsvandt allerede på den første forhindring, hvor Darc de Lux ramte forkanten på oxeren og da der faldt endnu en bom, ligger Andreas nu på 18. pladsen.

Konstantin Deeken Künnemann var godt på vej mod en fejlfri runde med AK’s Crowney da en lille misforståelse kostede et stop. Foto: Privar

Bedste danske seniorresultat

Landstræner Bo K. Møller: ”Vi er godt tilpas med 8 pladsen. Det er det bedste senior resultat vi nogensinde har lavet. Vi havde håbet på at kunne avancere en plads,” erkendte Bo og han fortæller om Darc de Lux: ”Det var så ærgerligt Darc trådte sig lige inden han skulle ind. Andreas springer det sidste spring og så jubler publikum over en rytter på stadion, og Darc springer til siden i landingen og træder på sig selv. Det er ikke slemt, men han er så følsom.”
Konsekvensen blev tydelig på banen, hvor der lige måtte nogle spring til førend Darc de Lux fandt ind i sin sædvanlige rytme og gålyst.
”Konstantin rider en fantastisk runde igen. Med en lille misforståelse, men som debutant er det virkelig godkendt, og hesten viser den vil springe. Zascha har bare været uheldig i alle runder,” erkender landstræneren. Om holdets overordnede resultat bemærker han, at det er absolut til godkendt. Andreas Schou er med i den individuelle finale på søndag, og det håber Bo også på at bliver tilfældet for Konstantin. De tager hans hest med i vettjek lørdag for en sikkerhedsskyld.

Vi har ryttere, der kan ride det og heste, der kan springe det, vi skal ud og ride flere større stævner, så de kan få noget mere hår på brystet.

Bo K. Møller
Schweiz vandt guld, og det er den regerende europamester Martin Fuchs der fører. FEI/Christophe Taniere

Schweiz holdt føringen

Det schweiziske hold havde held og dygtighed til at holde konkurrenterne bag sig i den afgørende fase. Et fejlfrit ridt af Bryan Balsiger og den regerende europamester Martin Fuchs var med til at bane vejen for sejren. Og selvom den tidligere OL-guldvinder Steve Guerdat blev noteret for et nedslag sluttede de med 9,47 fejl mod tyskernes 12,77 fejl på andenpladsen. Andre Thieme banede vejen for en mulig tysk sejr på hjemmebane med en 0-runde, og det blev fulgt op af Marcus Ehning. Desværre for tyskerne blev det til et nedslag til både Christian Kukuk og David Will.

Svenskerne, der lagde stærkt ud med føring første dag, dumpede ned på bronzepladsen anden dag, og i dag rykkede de ud af medaljekampen, da det kun lykkedes for den olympiske sølvvinder Peder Fredricson at ride fejlfrit. I stedet rykkede de regerende mestre fra Belgien ind på bronzepladsen i kraft af fire fejlfire runder, bl.a. af tvillingerne Olivier og Nicola Philippaerts.

Den individuelle stilling

Nu har springhestene til finalen en hviledag lørdag, og søndag venter to finalerunder. I den individuelle stilling er det den regerende europamester Martin Fuchs og Leone Jei som fører med 1,31 fejl foran Tysklands Andre Thieme og DSP Chakaria som har 2,84 fejl, Belgiens Pieter Devos og Jade vd Bisschop ligger på en mulig bronzeplads med 3,16 fejl. Et nyt navn i international topsport er dukket op ved dette EM, græske Ioli Mytilineou og den 10-årige Elvis ter Putte hingst Levis de Muze, de har 3,64 fejl på fjerdepladsen. Elvis ter Putte er helbror til avlshingsten Favorit Ask, der er ejet af stutteri Ask. På 9. pladsen finder vi Schweiziske Bryan Balsiger og AK’s Courage, der er opdrættet af familien Künnemann. Andreas Schou og Darc de Lux ligger på 18 pladsen med 10,56 fejl.

Start- og resultatlister