Skip to main content

Video: Hvordan mentaltræner man Drenge i ridesporten?

Coaching er ikke et quick fix, det kræver en indsats af rytter og coach over en periode, men da 62 drenge i alderen fra 8 – 17 år var samlet på Vejle Ridecenter, gav Stephan Hrynczuk drengene en introduktion til coaching, og hvad det kan betyde i det daglige og til stævner.
| admin

Det er ikke let at fange opmærksomheden hos ca. 30 drenge (ialt 62 – delt i to) i en rytterstue, men det lykkedes nu ganske godt for coach Stephan Hrynczuk. Fordelt over to sessioner fortalte han drengene, der var samlet på Vejle Ridecenter om, hvad coaching kan betyde i deres hverdag.

De var samlet til en weekend med træning enten hos Daniel Bachmann Andersen eller Jimmi T. Sørensen, almindelig hygge, samt foredrag bl.a. af Stephan, som selv er springrytter, og kender hesteverdenen særdeles godt.

Læs også: Video: Inspirerende dag med Daniel og 62 drenge i ridesport

Og: Video: Drenge i ridesporten sprang for Jimmi

Samt: Video: Drenge i ridesporten – der kommer flere arrangementer

”Der er en bred lyst og vilje til at træne med den sport, man har valgt, men nogle gange glemmer man lidt, hvor stor betydning, det mentale har,” forklarer Stephan, og han udbygger: ”Man kan opleve, man får nogle problemer, eller man har lyst til at udvikle sig mere. Og her kan et forløb hos en mentaltræner, hjælpe med til at få fokus og løst problematikker, man har, som man måske ikke er bevidst om.”

Det gælder for sporten som mentaltræning: det man øver sig på, bliver man god til. ”Og man skal også kende de mange forskellige værktøjer, man kan tage i brug, når man arbejder med mentaltræning,” forklarer han. Det er ikke et quick fix, understreger mentaltræneren, men et længere forløb, hvor man sammen med en coach får nogle værktøjer, man kan bruge, når man træner i det daglige eller til stævner.

Stephan brugte nogle oplevelser fra drengenes dagligdag til at tale med dem om, hvordan man kan arbejde med sig selv, for at blive bedre til at styre sine følelser. Og så gav ham dem nogle værktøjer, som visualisering, de kan bruge, når de fx er til stævne, og skal forberede sig på at springe en bane, eller ride et dressurprogram.

Om StephanRH
Stephan har en uddannelse som Mental træner og Performance coach samt en uddannelse som Transition coach. Han har en fortidig og nutid som elitehåndboldspiller, springrytter, buejæger, langrendsløber (Vasa 90K) m.fl. samt erhvervserfaring som spænder fra klargøringsmand på gulvet, F-16 pilot og officer i forsvaret, til bestyrelsesformand i finanssektoren.
Se mere HER