Skip to main content

Dato for Bundgaard Byg Cup er fastlagt

Den populære Bundgaard Byg Cup kan i år fejre 25-års jubilæum. 4 kvalifikationer og en finale i oktober venter i den nye sæson.
| admin

Den særdeles populære Bundgaard Byg Cup kan i år fejre 25 års jubilæum. Det er igen Bundgaard Byg, som er enesponsor på den gennemgående cup, der afvikles over 4 kvalifikationsstævner og en finale for de bedste ekvipager.

Bundgaard Byg Cup 2023

LandsdelDatoKlub
Sjælland12. – 14. majFrederiksværk Rideklub
Jylland16. – 18. juniKirstinelund Sportsrideklub
Jylland1. – 3. septemberDanish Derby Hestesportklub
Sjælland29. september – 1. oktoberSolrød Rideklub
Jylland13. – 15. oktoberBlue Hors – FINALE

Populær og vigtig turnering
Bundgaard Byg Cup er en kendt og traditionsrig landsdækkende turnering for ekvipager, der har opnået min. 60% ved start i en Prix St. Georges ved B-stævner eller 63% ved start i Prix St. Georges ved C-stævner i kvalifikationsperioden. Bundgaard Byg Cup rides over fire spændende kvalifikationsrunder i Intermediaire I og Intermediare I Kür. De 18 bedste ryttere går videre til finalen for at dyste om den prestigefyldte titel som vinder af Bundgaard Byg Cup.

Den velkendte cup kan i år fejre 25-års jubilæum, og det er ingen tilfældighed. Cuppen er nemlig efterhånden blevet en milepæl for mange dressurryttere på vej mod toppen af dansk dressur. For Bundgaard Byg betyder cuppen desuden, at de kommer i endnu tættere dialog med kunder og brugere, hvilket er yderst vigtigt, når man skal være på forkant med ridesportens behov.

Bundgaard Byg er virkelig glade for, at cuppen er så institutionaliseret bland de bedste dressurryttere. Det er et stærkt koncept, som vi er meget tilfredse med og stole over” fortæller de.

Du kan se de opdaterede bestemmelser med mere for Bundgaard Byg Cup her.

DRF og Brogaarden indgår samarbejde om en ny landsdækkende turnering

Stævnesæsonen for 2023 skydes i gang med en ny landsdækkende turnering for ekvipager på D-niveau. Igen sker det i samarbejde med Brogaarden og det er en turnering som kombinerer springning og dressur for ryttere, der ikke har startet C-stævner/C-klasse – Brogaardens Kombi Cup, er navnet på den nye turnering.

Kvalifikationsrunder og finaler i både øst og vest 
Dressuren afvikles i LC2, mens springningen afvikles i metode B7 i højden 80, 60, 50 og 40 cm for hhv. hest, kat. I, kat. II og kat. III ponyer. Cuppen afvikles som to enkeltstående cups med en i øst og en i vest.  

Der vil være rig mulighed for at samle point og kvalificere sig i løbet af året. Kvalifikationerne fordeles nemlig over 10 stævner i øst og 12 stævner i vest, hvor ekvipagerne skal deltage i begge discipliner ved samme stævne for at optjene point.   

100 ekvipager til finalen 
Samlet set får hele 100 ekvipager mulighed for at deltage i finalerne – der afholdes nemlig en finale for heste og en finale for ponyer i både øst og vest.  

De ekvipager, som ved kvalifikationsstævnerne har opnået flest point i hhv. øst og vest, er startberettigede til finalerne, der afvikles til efteråret. Ved finalerne nulstilles alle ekvipagers point, og vinderne af Brogaardens Kombi Cup 2023 er de ekvipager, der sammenlagt opnår den højeste pointsum ved finalestævnet.   

Du kan læse mere om Brogaardens Kombi Cup rideforbund.dk: 

Brogaardens Kombi Cup bestemmelser