Skip to main content

Video: Krafft Sixbar – 3 forsøg på 2 m!

Inden den spændende Krafft Sixbar fortalte højdespringsspecialist Michael Aabo om teknikken, der bruges, når rytterne rider sixbar.
| admin

Danish Christmas Show kulminerer traditionen tro den sidste lørdag i serien af stævner. Under landsstævnet bliver der lørdag tid til at ride klasser, som sædvanligvis ikke bruges til landsstævnerne – klasser som Knock out-springning og sixbar.

I en helt fyldt hal med et særdeles veloplagt publikum havde 9 ryttere valgt at prøve kræfter med at ride Krafft Sixbar. De 4 lodrette forhindringer på række med stigende højde blev åbnet på forhindringshøjden 1.60 m – 8 ryttere og heste klarede den opgave. Så slukkede Casper Cassøe højttalerne ude i opvarmningshallen, så rytterne ikke kunne høre, hvor stort det faktisk blev, for han fortalte, at nu blev forhindringerne sat op til 1.75 m.

Da forhindringshøjden nåede 1.90 m var der tre fejlfrie ryttere tilbage: Jeff Paw Nielsen med Ibiza VK, Kamilla Ladefoged Rasmussen og My Boy samt Anne-Kristine Rie Truelsen og Obahma JS. Og de prøvede dernæst kræfter med de imponerede 2 m. Ingen af rytterne formåede at komme fejlfrit i mål, men det var blot få centimeter, som stod i vejen for alle ryttere. De tre delte dermed førstepladsen, og også en baneplaner fra Craftmann, men sponsorerne bag klassen, KRAFFT og Craftmann, tog en hurtig beslutning og valgte at give de tre vindere hver en baneplaner til en værdi af 29.000 kroner. Den flotte gestus blev honoreret med en stor, velfortjent klapsalve fra publikum.

Resultat

Inden den spændende sixbar talte Zibrasport Equest med Michael Aabo om teknikken bag at springe så store forhindringer. Michael Abo satte i februar 2003 ny, nordisk højdespringsrekord på 225,5 cm netop på Vilhelmsborg med Leviathan. Sammen med ham har Michael været over en to meter mur ca. 70 gange, vurderer han.

Hør Michael fortælle i denne video, hvor vi også viser klip fra den spændende Krafft Sixbar. Er du premiummedlem hos Zibrasport Equest, kan du bl.a. se hele klassen i vore stævnearkiv: Stævnearkiv