Skip to main content

Det går fantastisk for rytterne i Tokyo!

“Vi træner fint, alt er godt,” understreger holdleder Anette Bruun fra PL-truppen i Tokyo, hvor første konkurrencedag nærmer sig
| admin

Dressurrytterne til paralympiske lege i Tokyo er i fuld gang med træningen på det imponerende ridestation. Efter at have haft en særdeles god optakt under træningssamlingen i Aachen, er der optimisme at spore i den danske lejer.

“De træner fint, og hestene er kommet sig ret hurtigt efter flyveturen, og de fungere optimalt. Vi er gået stille og roligt frem med dem,” fortæller holdleder Anette Bruun. Træningssamlingen i Aachen har givet landstræner Astrid Gemal, hestemassør Malene Maribo og dyrlæge Lars Bak nogle gode informationer om hestene, så der har ikke været grund til at haste træningen igennem i Tokyo. Alle heste er fine, og klar til konkurrence.

Rytterne er motiverede

“Rytterne begynder at være på den anden side af flyveturen, og de skal vende deres rytme til at ride sent om aftenen. Vi er først hjemme ved 22-tiden om aftenen, og når det bliver konkurrence bliver det endnu senere”, fortæller holdlederen.

Hun understreger, at rytterne har det godt, de er glade, motiverede, og der er en god stemning på holdet.

I dag søndag har rytterne for første gang, haft mulighed for at skridtet ind på det imponerende olympiske ridestation. I morgen mandag, er der den første egentlige “familiarisation” på stadion. En mulighed for, at ryttere og heste kan ride på banen i den opbygning, som bliver aktuel til selve konkurrencerne.

“Den anden “familiarisation” på stadion den 25. august. Her får vi 20 minutter på 10-minutters banen og 20 minutter på stadion alene for de danske ryttere. Og samme dag er der også vettjek,” fortæller Anette Bruun.

Rytterne til PL er:
Grad II: Katrine Kristensen med Welldone Dallas
Grand III: Caroline Cecilie Nielsen med Davidoff
Grand III: Tobias Thorning Jørgensen med Jolene Hill
Grad IV: Susanne Jensby Sunesen med Leeds

Tids- og sendeplan

Det er DR2 som sender fra paradressuren under PL. De paralympiske lege åbner med den individuelle konkurrence, fordelt over to dage torsdag den 26. og fredag den 27. august. Det er grad II, IV og V, som skal i konkurrence først, efterfulgt af grad I og III. Begge dage starter konkurrencerne kl. 8.00 dansk tid.

I de individuelle konkurrencer rider rytterne om medaljer, og en plads i kürfinalen, som afslutter dressurkonkurrencerne ved PL mandag den 30. august fra kl. 8.00. Det er de otte bedste ryttere fra hver grad, som får adgang til finalen.

https://www.instagram.com/p/CS1bFhwHnop/?utm_source=ig_web_copy_link