Skip to main content

DM-guld til Nikoline (U18) og Christine (U21)

Søndag blev Agria DRF-mesterskaberne afgjort hos Absolute Horses efter en weekend med storm, skybrud, lyn og torden. Christine Thirup Christensen vandt guld for ungryttere, mens Nikoline Dresler tog guldet i juniormesterskabet. Alle afdelinger af mesterskabet kan ses i vores arkiv.
| admin

Billede: Glade U21-vindere. Fra venstre er det Benedikte Rie Truelsen, sølv, Christine Thirup Christensen, guld, og Josefine Bøgh, bronze. Foto: Absolute Horses

Christine Thirup Christensen på Vedric lignede en med det store overblik, da hun red på banen som den sidste i finalerunden i Agria DRF-mesterskabet Jyske Bank U21. Hun holdt nerverne i ro og red sin tredje nulrunde og beholdt dermed sin førsteplads gennem hele stævnet. Hun havde nemlig bedste tid i første runde.

– Det må gerne blive en vane, sagde hun til bemærkningen om, at hun også vandt sidste år – også på Vedric. Det var en god bane, og det var sjovt at prøve at springe noget, der var lidt anderledes.

Christine Thirup Christensen har, siden hun red pony, trænet hos Absolute Horses – enten på Tågerup eller hjemme, hvor træneren kommer på besøg.

Sølvmedaljen fik Benedikte R. Truelsen på Cassina. Hun var også fejlfri gennem alle tre runder, men havde 1.88 fejlpoint med fra den første.

Hun fik bronze sidste år.

Bronzen gik til Josephine Bøgh på Van Dejk, der ellers havde en tidsfejl med fra anden kvalifikationen.

– Det er helt overvældende. Jeg havde bestemt ikke regnet med, at vi skulle have en medalje med hjem, fortalte hun. Hun vandt U21 i 2017 på Van Dejk, og siden har hesten stået stille.

For sidste års sølvvinder Phillippa Wildfang Linde blev beviset på, at intet er sikret, før den sidste bom er klaret. Hun lå på tredjepladsen efter de to kvalifikationer, men med både en nedrivning, et stop og tidsfejl blev det til 14 fejl oven i de 3,25, hun havde med. Så hun endte på syvendeplads.

Kun ni ryttere stillede op i finalerunde. De fik lov til at ride i tørvejr.

Maria Barnewitz Schou, sølv, Nikoline Dresler, guld, og Josefine Sandgaard Mørup, bronze. Foto: Absolute Horses
Glade vindere i juniormesterskabet – fra venstre Maria Barnewitz Schou, sølv, Nikoline Dresler, guld, og Josefine Sandgaard Mørup, bronze. Foto: Absolut Horses

Juniorryttere måtte i omspringning

Det var en ovenud lykkelig Nikoline Dresler, der vandt Agria DRF-mesterskabet i Stephex & Absolute Horsetruck juniormesterskab søndag.

Hun måtte ud i en nervepirrende omspringning med Maria Barnewitz Schou, da de begge – efter problemer med banen i Marias runde – blev registreret med samme tid og dermed 0 fejlpoint efter første kvalifikation og begge var fejlfri i søndagens to runder. Maria red først i omspringningen og fik en nedrivning.  Nikoline red på banen tilsyneladende helt upåvirket, red uden fejl og var dermed mester.

– Det var nok, fordi jeg ikke havde særlig store forventninger, lød hendes forklaring efter sejren. Hun har haft hesten Cascada i tre år, og hun fremhævede sin træner Martin Dinesen Neergaard, som en stor hjælp med udviklingen af Cascada. Hun er 17 år, og det var hendes første udendørs mesterskab.

Maria, der red på Seana, var glad for sin sølvmedalje, selv om hun hellere ville have vundet. Hun erklærede, at nedrivningen var hendes egen fejl.  Hun er 18 år, så det var hendes sidste juniormesterskab.

– Og nu slipper jeg aldrig af med at være den evige toer. Det har forfulgt mig siden nordisk mesterskab for fem år siden, sagde hun.

Josefine Sandgaard Mørup på De Semilly Edition havde 2,68 fejlpoint med fra første kva,ifikationen, og da hun red begge søndagens runder fejlfrit endte hun med en bronzemedalje.

Hun er 16 år og har redet mange mesterskaber som pony og children.

– Vi havde en rigtig fin tur, sagde hun.

17 ryttere var med i den afsluttende finalerunde. Syv var fejlfri og en udgik med to vægringer.

Junior-rytterne varmede op i øsende regnvejr, men fik heldigvis tørvejr til deres to runder.

Pressemeddelelse: Absolute Horses