Skip to main content

Dobbelt dansk i World Cup med sejr til Carina

Carina Cassøe Krüth og Nanna Skodborg Merrald satte konkurrenterne på plads i World Cuppen i Göteborg, Carina sejrede med et personligt bedste resultat og Nanna kom ind på andenpladsen med 19-årige Blue Hors Zack
| admin

Carina Cassøe Krüth og Heiline’s Danciera (opdr. Stald Heiline) vandt den første afdeling af FEI World Cup tilbage i oktober sidste år på Vilhelmsborg. I dag var deres anden start i World Cup-serien i Göteborg Horse Show. Parret åbnede Grand Prix-klassen med imponerende øgninger og smukke sidebevægelser og en lærebogsparade inden tilbagetrædningen, og så kom en helt forrygende øgning, det udløste et 10-tal fra dommerne, med en smidig overgang til passage/piaffe, og så skridtede Danse gennem hele kroppen. Efter travprogrammet lå de på 78% i tendens. Fejlfrie serier, og en sikker zig-zag med to centrerede pirouetter holdt parret inde i nærheden af deres personligt bedste på 77,3%. Og et 9-tal for øgningen hjalp sammen sammen med passage til 9-taller for passage ad midterlinjen til et personligt bedste resultat på 78,217% efter en særdeles velforberedt og afbalanceret test fra Carina.

“Jeg har ønsket at ride her i årevis, og det levede fuldt ud op til alle mine forventninger,” sagde Carina efter sejren. Og hun takkede publikum for den store opbakning.
“Jeg er så glad i dag, jeg græd da jeg kom ud fra banen, det er så emotionelt. Vi træner så mange timer og så viser vi det hele på 6 minutter herinde. Det er meget specielt.”

Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zack. Foto: Zibrasport Equest

19 år og mere end strong

Nanna Skodborg Merrald har haft en travl World Cup-sæson, og i Göteborg kom hun til start med den 19-årige avlshingst, som gjorde særdeles god reklame for, hvordan en hest, der er velbygget, motiveret og særdeles god manageret kan performe på højt internationalt niveau selv i en alder, hvor de fleste heste er gået på pension. Igen et super flot trav-program fra parret, hvor de ikke satte en hov forkert med flot aktiv passage som et højdepunkt. Efter travprogrammet lå parret tæt op ad deres personligt bedste der er på 76,724% og de snorlige, store og gennemsprungne changementer udløste et 9-tal. Etterne var af lige stor kvalitet, og parrets highlight pirouetterne var igen centrerede. Stor harmoni mellem rytter og hest igennem hele testen sendte pointene i nærheden Carinas 78,217% ,der havde sendt Carina på førstepladsen i klassen. 76,674% blev det til Nanna, og tæt på deres personligt bedste, og ind på andenpladsen.

Godt kæmpet af Werth

Så var det dobbelt dansk i spidsen af klassen da verdens mest succesfulde rytter Isabell Werth red på banen. Hun fører World Cup-serien og er på vej mod sin karrieres 20. World Cup finale.

Hun havde DSP Quantaz til start, og den erfarne rytter samler points op overalt, men lidt uro i den første piaffe kostede points, og der er der ikke råd til, når danskerne red, som de gjorde i klassen. Og den begrænsede skridt, med dobbelt koefficient blev dyr for Isabell, hvor DSP Quantaz holdt på sig selv og ikke skridtede gennem kroppen. Isabell fik styr på hesten i den anden piaffe, men man kunne se tendensen i tyskerens score være mærket af udfordringerne i trav/skridt-programmet. Og fejl i etterne betød, at kampen om sejren i Grand Prix’en blev tabt til de to stærke danskere. Isabell sluttede på 3. pladsen med 75,913%

Karoline Rohmann og Jakas Don Louvre. Foto: World Cup

Flot dansk resultat i U25

Den første klasse i finalen i Lövsta Future Challenge for U25-ryttere fik en hollandsk vinder i Marten Luiten/Fynona, men så blev det dansk på de følgende pladser anført af Karoline Rohmann/Jakas Don Louvre med 69,744% og Thea Bech/Dionisos 69,539% samt Sandra Aagaard Hyrm/Heslegaards Rismon med 67,718%

Kürfinalen finder sted lørdag eftermiddag.

Start- og resultatlister