Skip to main content

Dressurmesterskaberne i Tyskland og Holland afgjort

Isabell Werth, Jessica von Bredow-Werndl og Edward Gal har alle tre redet en mesterskabstitel i hus i weekenden, der gik.
| admin

To vindere i det tyske mesterskab

I det tyske dressurmesterskab, der fandt sted i weekenden, var der især to kandidater, der kæmpede om sejren. Isabell Werth og Jessica von Bredow-Werndl delte dog i porten, og kunne således tage hjem fra stævnet i Balve med hver deres titel.

I Grand Prix Special måtte dronningen af dressur tage til takke med en andenplads, da Jessica von Bredow-Werndl og hoppen Dalera scorede 83.549 procent.

Werth og hoppen Weihegold endte med 82.569 procent. På tredjepladsen var endnu en kvinde – nemlig Dorothee Schneider og Faustus, der fik 78.360 procent.

Dagen derpå skiftede placerings-rækkefølgen i toppen. Med en score på 90.825 procent kunne ingen slå Isabell i küren. 34-årige Jessica gjorde dog et hæderligt forsøgt, hvilket blev belønnet med imponerende 89.350 procent. Igen blev tredjepladsen indtaget af Dorothee Schneider med 81.600 procent.

Mesterskabets resultat har også ændret i, hvilke ekvipager der tilhører Tysklands A-trup:

  • Jessica von Bredow-Werndl – Dalera BB and Zaire-E
  • Ingrid Klimke – Franziskus
  • Helen Langehanenberg  – Annabelle
  • Dorothee Schneider – Faustus og DSP Sammy Davis jr.
  • Benjamin Werndl – Daily Mirror og Famoso OLD
  • Isabell Werth – Emilio og Weihegold OLD

Gal suveræn i Holland

Samtidig med Tyskland fandt sine bedste dressurekvipager, blev der ligeledes afholdt hollandsk dressurmesterskab.

Her kunne ingen slå Edward Gal og Glock’s Toto Jr., hvis far er den berømte Totilas. Hele 86,150 procent opnåede parret i Grand Prix Kür.

Og det var en sejr, der medførte store følelser hos Gal:

– Det er 10 år siden, at jeg red den hed freestyle – som blev komponeret af Joost Peters – med Totilas i Kentucky. Og jeg troede aldrig, jeg ville ride den kür igen. I dag sad jeg på Totilas’ søn, og det var utroligt. Jeg følte tårerne komme frem og blev virkelig overvældet, da vi modtog stående ovationer.

https://www.instagram.com/p/CFXy6JNK0mS/?utm_source=ig_web_copy_link
https://www.instagram.com/p/CFaBHMuBzLO/?utm_source=ig_web_copy_link