Skip to main content

Flere lande vil have udsat OL

De olympiske lege skulle efter planen afholdes fra den 24. juli og flere uger frem, men selv om coronavirussen allerede har sat en stopper for EM i fodbold, UEFA har suspenderet Champions League og Europa League, NBA er suspenderet og indendørs-VM i kinesiske Nanjing 13.-15. marts udsættes til 2021, så vil IOC ikke aflyse. Nu er en udsættelse dog en mulighed – og den udmelding bifalder Danmark og flere andre lande.
| admin

Søndag aften udsendte IOC en pressemeddelelse, hvor de gjorde det klart, at en aflysning af OL i Tokyo ikke er en mulighed – dog kan der blive tale om at rykke den store sportsbegivenhed på grund af coronavirussen. Komitéen har givet sig selv fire uger til at beslutte, hvad der skal ske med OL.

– Menneskeliv vil altid være vigtigere end alt andet, inklusive afholdelse af legene. IOC ønsker at være en del af løsningen, lød det fra præsidenten for Den Internationale Olympiske Komité (IOC), Thomas Bach, til atleterne, men understregede samtidig:

– Aflysning er ikke på dagsordenen.

 Opbakning til udsættelse
Canada og Australien har meldt ud, at de ikke sender nogle atleter, hvis OL bliver gennemført som planlagt.

– Legene kan ikke blive afholdt i juli – det er klart. Vores atleter har haft en positiv attitude i forhold til træning og forberedelse, men usikkerheden har været en udfordring for dem, lyder det fra Ian Chesterman, Australiens øverste chef for deltagelsen i Tokyo, ifølge CNN.

Canada er også klar i mælet:

– Der er ikke noget, der er vigtigere end sundheden og sikkerheden for vores atleter og for verdenssamfundet, lyder dette fra den canadiske olympiske komité.

Dansk Idrætsforbund bakker op om en udsættelse af begivenheden.

– Vi har stor respekt for, at IOC står i en kompliceret situtation, fordi OL er en stor ting, men vi har svært ved at se et OL for os med den nuværende situation. Derfor synes vi, at den rigtige løsning er en udsættelse, siger Morten Mølholm, direktør i DIF, til DR Sporten.

Danmark er bare ét af flere lande, der bifalder idéen om at udskyde OL. Samme mening har Norge, Spanien, Brasilien, England (Atletikforbundet), USA (Atletikforbundet), Serbien og Kroatien.

Sådan siger rytterne
Zibrasport Equest har tidligere talt med Daniel Bachmann Andersen og elitechef Kimi Nielsen om usikkerheden i forhold til OL. Nu er endnu et af de helt store stævner forud OL blevet aflyst. CHIO Rotterdam har netop meddelt, at årets stævner, der var planlagt til juni er annulleret.

– Der er ikke nogen, der lige nu kan sige, om det bliver gennemført eller ej. Vi gør det, at vi forbereder os på, at vi skal af sted. Det er vores mind-set.
Vi forbereder os helt, som vi ville have gjort ellers. Det bliver vi ved med, indtil der kommer en melding. Det samme gør ryttere og trænere. Vi kan bare ikke komme til de stævner, vi havde regnet med. Men så gør vi noget andet, men det er op til den enkelte rytter, hvordan deres forberedelse skal være, forklarede Kimi.

–  Det er en uvis situation – man står og træder vande. Jeg holder mig selv i form, og vi kører videre. Vi er så godt stillede som ryttere, at vi stadig godt kan træne. Vi tager alle forholdsregler i forhold til, at vi ikke er ret mange på samme tid på samme sted. Vi forsøger at dele os op. Når vi spiser, får vi portionsanrettet mad, og vi spiser i små grupper.
Vi følger alle de anvisninger og anbefalinger, der er kommet, fastslog Blue Hors-rytteren.

Også Danmarks pt. mest sikre dressur-kandidat til legene, Cathrine Dufour, italesatte OL på Instagram.

– Jeg er ret nervøs for om OL bliver aflyst, fordi alt bliver aflyst for tiden. Virussen ser ud til at buldre videre, men jeg krydser fingre for, at Tokyo bliver afholdt, men lad os se, hvad der sker.

Læs flere artikler om coronavirussen og ridesporten: