Skip to main content

EM-bronze til Danmark

Alexander Helgstrand, Sophia Ludvigsen, Frederikke Gram Jacobsen og Annabelle Rehn blev tre’er i holdkonkurrencen i Oliva.
| admin

Juniorrytterne kom stærkt fra start ved EM i Spanien, da der onsdag blev afviklet første afdeling af holdkonkurrencen.

Læs mere her

Torsdag var det Frederikke Gram Jacobsen og Alexander Yde Helgstrands tur til at kæmpe for Danmark.

Men selv de allerbedste kan have en dårlig dag, og desværre indløb der en del misforståelser mellem Alexander og Grevens Sa’va’, hvilket endte med resultatet på 61.394%.

Frederikke sammen med det danske team (Foto: Privat)

Tidligere på formiddagen havde Frederikke og Ryvangs Zafina vist topklasse. Deres ridt blev honoreret med 72.576% – det bedste danske resultat i junior-holdkonkurrencen.

“Det gik rigtig godt. Da vi var til stævne i Hagen, blev Zafina lidt dyb fortil, så vi har forsøgt at få hende op med næsen. Det lykkedes super godt i dag, fortæller Frederikke efter sit veloverståede ridt.

Den samlede score for Danmark blev 215.485, og det var nok til en bronze-medalje. Stort tillykke!

Tyskland scorede guld, mens sølv gik til Holland.

Se resultatet her

Ingen nerver

Frederikke har ikke ændret så meget i sine forberedelser til stævnet, selv om det er EM.

“Derhjemme har jeg trænet, som var det et normalt stævne. Og heldigvis bliver jeg kun spændt – jeg bliver sjældent nervøs. Det er jeg virkelig glad for, da det kan være svært at koncentrere sig om at ride ellers.

Nu glæder jeg mig til at ride at ride individuelt fredag. Min plan er at gøre det endnu bedre, for jeg vil gerne have en fin tur igen. Men man ved jo aldrig, når man har med levende dyr at gøre,” siger den 18-årige rytter.

Frederikke og Zafina (Foto: Privat)

Sammenholdet er unikt

Frederikke, Alexander, Sophia og Annabelle udgør det danske juniorteam. Og de er ikke kun et hold, de er også blevet gode venner.

“Vi har et godt sammenhold. Jeg sætter pris på, at der står en hel danskerlejr klar og hepper, når man er færdig med at ride.

Derudover har vi det det også godt med ungrytterne. Man rider altså bare bedre, når man kan mærke støtten.”

De danske ryttere bakker hinanden op i Spanien (Foto: Privat)

Ungrytterne tæt på medalje

Torsdag aften afgøres holdkonkurrencen for ungrytterne. Onsdag var Victoria Cecilie Bonefeld Dahl og Sofie K. Hansen på banen, hvor de fik henholdsvis 67.500% og 68.912%.

Deres resultater betyder, at Danmark ligger nummer fire – lige i hælene på Sverige i den samlede stilling.

Laura Jarlkvist Rasmussen og Sara Hyrm (der er til sit syvende EM i streg) er de sidste to fra det danske ungrytterhold, der skal på banen. De har starttid klokken 16.27 og 19.21.

Lær Sara Hyrm bedre at kende

Følg afgørelsen her.

https://www.instagram.com/p/CQ5v-NTNtf8/?utm_source=ig_web_copy_link