Skip to main content

Alle danskere i top fem

Cathrine, Carina og Nanna blandede sig toppen, da første del af World Cup-finalen blev afgjort torsdag aften i Leipzig.
| admin

17 ekvipager konkurrerede torsdag aften i Leipzig, hvor årets World Cup-finale finder sted.

Og det er vist ikke for meget at sige, at Danmark dominerede i toppen af dressur-dysten.

Nanna Skodborg Merrald og Atterupsgaards Orthilia var første danske islæt, og den 17-årige hoppe gik et harmonisk program med mange højdepunkter.

75.752 % blev resultatet for Blue Hors-rytteren og en af feltets ældste heste.

Mere end stolte

Carina Cassøe Krüth og Heiline’s Danciera var som altid elegante og fyldt med power, men desværre indløb der et par dyre fejl – alligevel blev det til en femteplads og 75.094 %.

Danmarks sidste deltager var Cathrine Dufour og Vamos Amigos – og sikke et ridt parret leverede. Smilet kunne den unge rytter næsten ikke tørre væk, da hun red rundt på banen på en tændt Vamos og viste den ene vellykkede øvelse efter den anden.

80.019 % gav dommerne, hvilket rakte til en flot andenplads i det stærke felt.

“Selvfølgelig har Vamos masser af kvalitet, og der er meget mere i ham, men Bohemian har mere erfaring pt, og jeg føler mig meget heldig, at jeg har to heste, der lige nu kandiderer til en plads på landsholdet – hvilket er vigtigt, når vi har et VM på dansk jord i år. Og jeg nyder også hver konkurrence, for man ved aldrig, hvad der sker,” fortalte Dufour efter torsdagen korte Grand Prix.

Tysk etter

Ingen kunne dog komme uden om tyske Jessica von Bredow-Werndl og TSF Dalera. Jessica, der er gravid, red som altid et sikkert program, hvilket indkasserede knap 85%.

Isabell Werth får derfor svært ved at vinde sin fjerde World Cup-trofæ i træk. I går blev det til tredjeplads og 79.756% med Weihegold.

Lørdag aften skal ekvipagerne igen på banen – denne gang gælder det den afgørende freestyle.

Se også: Se World Cup-finalerne her

DR har i år valgt at sende World Cup finalen i Leipzig i både dressur og springning.

Det viser også den forøgede interesse, der er på ridesporten i år, hvor vi har 4-dobbelt VM i Herning til august.

De tre dressurryttere Cathrine Dufour, Carina Cassøe Krüth og Nanna Skodborg Merrald, som alle er med i World Cup-finalen, er også potentielle landsholdsryttere, når Danmark forhåbentlig er med i topkampen om holdmedaljer ved VM.

Det bliver også DR, som sender mange timers ridesport i forbindelse med ECCO FEI World Championships Herning – Denmark 2022.

Jessica og Dalera fortsatte deres sejrsstime Foto: ©FEI/Richard Juilliart