Skip to main content

Fra championats-top til World Cup

Gense sidste års top-3 i PAVO og Dansk Ride Forbunds Championatsfinale for 7-årige ved FEI World Cup-stævnet på Vilhelmsborg.
| admin

Danmark er regerende verdensmestre i dressur for hold. Det sket på en helt magisk weekend i august under ECCO FEI World Championships i Herning. Hele det danske VM-hold anført af den dobbelte sølvvinder Cathrine Laudrup-Dufour kommer til start i FEI World CupTM på Vilhelmsborg, hvor Grand Prix-klassen afvikles lørdag den 22. oktober kl. 18.30 og de 15 bedste mødes i kür søndag kl. 13.30.

Det bliver med garanti to særdeles seværdige klasser, og så suppleres World Cup-klasserne bl.a. af en 3-stjernet stor- og lilletur. Det er altid interessant at se de konkurrencer, for det er ofte her, nogle af verdens bedste ryttere, har deres kommende stjerner til start.

Marianne Helgstrand og Elverhøjs Racolto. Foto: Mia Bach – Helgstrand Dressage

Top-3 i Championatsfinalen til start

Danmark har et velbegrundet ry for at levere topheste til verdensmesterskaberne for unge heste. Heste der er opdrættet i Dansk Varmblods regi eller udenlandske heste, som er uddannet herhjemme og rides af danske ryttere. Det er gennem årene blevet til et anseeligt antal medaljer til dansk avl og ridesport ved verdensmesterskaberne, som har været afviklet i Verden og i Ermelo.

I finalen for 7-års heste ved PAVO og Dansk Ride Forbunds Championatsfinaler på Blue Hors var det 3 særdeles velgående heste, som sluttede i toppen, heste der alle scorede over 9 for kapacitet hos dommerne. Og det har vist sig, at dommerne absolut ikke tog fejl i deres bedømmelse.

Det blev Marianne Helgstrand som sikrede sig sejren i finalen for 7 års heste. Det gjorde hun med imponerende Elverhøjs Raccolto e. Sezuan (opdr. Berith Nielsen). De scorede højest både i vurderinger af gangarter samt i programridning, og sluttede med samlet 87,193%.

Nanna Merrald Rasmussen og Blue Hors Touch of Olympic L e. Blue Hors Don Olymbrio (opdr. Anja & Jan Petersen) red sig ind på andenpladsen. De vandt sølv ved UVM samme år. Og så sluttede Andreas Helgstrand, på tredjepladsen med UVM-bronzevinderen Queenparks Wendy e. Sezuan (opdr. Kurt Gosmer) med 81,734% Parret er allerede nu vel etableret på Grand Prix-niveau, og den sorte hoppe kom i år tilbage til UVM-stævnet i Ermelo, hvor det blev til en første- og andenplads i hhv. Grand Prix Special og Grand Prix.

Nanna Merrald Rasmussen og Blue Hors Touch of Olympic L. Foto: Blue Hors

Alle tre topplacerede championatsheste genser vi i hhv. lille- og stor tour ved stævnet på Vilhelmsborg. Marianne Helgstrand/Elverhøjs Raccolto og Nanna Merrald Rasmussen/Blue Hors Touch of Olympic L er til start i lille tur. Første klasse er Agria Dyreforsikring Prix St. Georges, som afvikles fredag fra kl. 14.45, mens Intermediaire-klassen starter lørdag kl. 13.15.

Andreas Helgstrand og Queenparks Wendy deltager i stor tour, de skal i konkurrence fredag kl. 17.45 i Helgstrand Dressage Grand Prix, mens Grand Prix Special afvikles søndag formiddag fra kl. 10.

Cathrine Laudrup-Dufour i lille tour

Der er flere interessante ekvipager til start i lille tur. De to verdensmestre Cathrine Laudrup-Dufour og Carina Cassøe Krüth kommer med nye stjernefrø i hhv. Vividus QRE og Four Oaks Diax by Zaber.

Se hele programmet og læs mere på: Program :: Worldcup Herning

Køb billetter: FEI World Cup (billetten.dk)