Skip to main content

Video: Jysk Mesterskab til stærkt ridende kvinder

Sportsrideklubben Aalborg var traditionen tro, vært for Jysk Mesterskab i dressur. Fælles for de tre nye jyske mestre er, at de alle var særdeles stærkt og overbevisende ridende, i de klasser, som på hvert deres niveau, udløste årets mesterskaber i hhv. middelsvær, svær og Grand Prix.
| admin

Sportsrideklubben Aalborg, eller SAO, som de fleste kalder klubben, er over 100 år, og dermed en af de ældste klubber i landet. Klubben har til huse på Finstrupgaard, og er en traditionel rideklub med rideskoledrift, ridefysioterapi og pensionærer. Klubben har gennem flere år været vært for Jysk Mesterskab i hhv. springning og dressur. Og i weekenden den 3. til 5. december var klubben vært for et B-stævne i dressur med Jysk Mesterskab på middelsvær-, svær- og Grand Prix-niveau.

Nanna Skodborg Merrald Jysk Mester i Grand Prix

Blue Hors’s førsterytter Nanna Skodborg Merrald viste ved Blue Hors Dressurfestival, at hun har endnu en Grand Prix-hest på højt niveau i sporten, Blue Hors Zatchmo e. Blue Hors Zack, der tidligere været redet af Agnete Kirk Thinggaard. Nanna Skodborg Merrald kom til start med den 11-årige Zack-søn i Jysk Mesterskab, hvor de i Catago Equestrian Grand Prix sejrede sikkert med 77,5% foran Helgstrand Dressage svenske landsholdsrytter Jeanna Högberg og Astoria med 74,767% og med Anne Troensegaard og Kipling TSF på tredjepladsen med 73,367%
I søndagens Happy Horse Spa & Rehab Grand Prix Special var afstanden mellem Nanna Skodborg Merralg og Jeanna Högberg skrumpet ind, idet Nanna vandt med 76,503% foran Jeanna med 76,013%
Samlet set gav det Nanna Skodborg Merrald sejren i Jysk Mesterskab med Blue Hors Zatchmo med 154,003 foran Jeanna Högberg/Astoria 150,780 og Dennis Fisker/Delatio 143,725

Sikker sejr til Anette Ejlersgaard i Svær

Baunehøjens Carpaccio e. Charmeur/ Kermo’s White Talisman (opdr. Pia Gobert), repræsenterede Dansk Varmblod ved UVM i 2019 med Anette Ejlersgaard i sadlen. I Jysk Mesterskab var den nu 8-årige Charmeur-søn i front i Guldsmed Hassing Prix St. George med 72,631%, i Equistroem Intermediaire I med 74,825% mens de i Fisker Dressage Academy Prix St. Gorge blev slået af Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Znickers, og dermed sluttede Nanna og Znickers på en samlet andenplads i Jysk Mesterskab Svær. Den samlede sejr gik sikkert til Anette Ejlersgaard og Baunehøjens Carpaccio med 148,246 foran Nanna Skodborg Merrald/Blue Hors Znickers med 144,123 og med Jeppe Mølgaard/Carlton Hill VDL på tredjepladsen med 142,368.

Middelsvær til Juniorrytter

Juniorrytter Thilde Rude Hare blev Nordisk Mester og Europamester for hold i ponydressur i 2019, og året efter faldt hun for aldersgrænsen, men hun have en afløser klar – den 6-årige Zidan-DN e. Sezuan.

”Jeg var i praktik hos Helgstrand, og fordi jeg gerne ville mærke hvilken slags hest, jeg skulle have, fik jeg lov til at prøve nogle forskellige. Det var ikke planen, at vi skulle købe en, men da jeg satte mig op på Zidan, så vidste jeg bare, at det var et match,” fortalte Thilde Rude Hare sidste år til Zibrasport Equest. Læs artiklen: Thilde Rude Hare har fundet sin nye stjerne

Tilde og Zidan-DN fik ikke den bedste start i mesterskabet, da de sluttede uden for placering på en 7. plads i Catago Equestrian MB1. I Fisker Dressage Academy MB2-A blev det til en tredjeplads efter Anne Sofie Aaen/Dr. Frankenstein og Nathalie Thomassen/Valentino. I den afgørende Equistrøm MB3-A blev det til en sejr til Thilde Rude Hare og Zidan-DN med 71,042%, hendes nærmeste konkurrent til titlen, Anne Sofie Aaen fik en fejlridning på Dr. Frankenstein, og kom ind på 4. pladsen.
Afgørelsen blev meget tæt i Jysk Mesterskab Svær, hvor sejren gik til Thilde og Zidan-DN med i alt 140,954 tæt forfulgt af Anne Sofie Aaen og Dr. Frankenstein med 140,584 foran Sanne Henningsen og Dandy Hit med 139,590.

Start- og resultater