Skip to main content

Frivillige kræfter står bag nyt baneanlæg på Silkeborg Rideklub

Det første spadestik er taget på Silkeborg Rideklub til et nyt stort baneanlæg. Projektet, der er kommet i mål på baggrund af en massiv frivillig indsats, vil i høj grad styrke rideklubben og give nye udviklingsmuligheder.
| admin

Da der mandag blev taget det første spadestik til et nyt baneanlæg på Silkeborg Rideklub, var det kun et halvt år efter, at beslutningen om at forsøge at rejse pengene, blev taget.

“Der er ingen tvivl om, at ryttere i dag vil ride på fiberbaner. Hvis vi fortsat ville have en aktiv rideklub, måtte vi sløjfe vores græsbane og rejse pengene til en fiberbane,” siger Brian Krogh, der er formand i Silkeborg Rideklub.

Arbejdet er begyndt på det store ridebaneanlæg. Foto: Silkeborg Rideklub

Baner giver nye muligheder

Projektet, der er et samarbejde mellem foreningen Silkeborg Rideklub og den selvejende institution Silkeborg Ridehal, er kommet i mål takket være en gruppe frivillige, der har afsøgt alle muligheder for at rejse pengene.

Det er lykkes med hjælp fra blandt andet Norlys Vækstpulje, Silkeborg Kommunes pulje til medfinansiering af lokalt initierede projekter, en finansieringsaftale med Vestjysk Bank og velvillige sponsorer.

Baneanlægget kommer til at bestå af to selvvandende ridebaner på 60*70 meter og 20*60 meter, begge med fiberfyld. Det er Skibby HC, der står for at lave banerne, og banerne forventes at stå klar i midten af juni.

Det betyder, at klubbens to største stævner, Jysk Rideuge i juli og DanmarksCup i september, kommer til at foregå på banerne.

“Det giver os kolossale muligheder i fremtiden. Baneanlægget bliver et kæmpe aktiv for både klubbens egne ryttere, og de ryttere, der kommer til stævne her. Vi er gode til at holde stævner, og nu er vores faciliteter også i top,” siger Brian Krogh Rasmussen.

Kilde: pressemeddelelse