Skip to main content

Gode og dårlige nyheder fra landstræneren

Landstræner Bo K. Møller er i disse dage til den første UVM samling på Stutteri Ask, og samtidig må han meddele, at der bliver færre ryttere til NM i Finland
| admin

Coronapandemien og de restriktioner, som følger med, har nu betydet, at de finske arrangører af Nordisk Mesterskab i år har måttet skære deltagerantallet ned. I praksis betyder det, at holdene, der normalt er på 6 ryttere, nu skæres ned til 5.

“Det er naturligvis ærgerligt, men det var forudsætningen for, at det kunne lade sig gøre for finnerne at afvikle NM, alternativet var en aflysning,! fortæller landstræner Bo k. Møller.
Sammen med landstræner for ponyrrytterne, Lars Trier Kjøller skal skal der sættes hold i springning for pony kat. I og II, Children, Junior og Ungryttere samt U25. NM afvikles i uge 26, og landstrænerne forventer at være klar med holdene i næste uge.

Positiv UVM samling

I dag er Bo K. Møller på Stutteri Ask til den første træningssamling forud for sammensætningen af holdene til UVM på Zangersheide. Her har Danmark/Dansk Varmblod fire pladser i hver årgang (5-, 6- og 7-års). Det er en forudsætning for senere udtagelse til A-truppen, at rytterne har deltaget i minimum én B-trup samling.
“VI har fået besked om, at rigtig mange ryttere har glemt at tilmelde sig, så vi forventer at lave endnu en samling den 9. – 10. august,” fortæller Bo. Han oplever, at der især blandt de 5- og 6-årige heste er flere som sagt med forsigtighed ser “meget godt ud”. Derfor forventer Bo at kunne sammensætte nogle gode hold til UVM på Zangersheide, der finder sted fra den 22. – 26. september.

Læs mere om træningssamlingerne til UVM, tilmelding mv. på Dansk Varmblods hjemmeside.