Skip to main content

Grand Prix rytter i fængsel for misrøgt

En Grand Prix-dressurrytter i England er blevet fængslet og forbudt at holde dyr for resten af livet, da han virkede “ligeglad og arrogant” og ignorerede professionel rådgivning, hvilket kostede en unghest livet.
| admin

Sam Duckworth, Cambridgeshire, blev fundet skyldig i anklager vedrørende misrøgt af fem unge heste ved Kidderminster Magistrates’ Court efter en 11-dages retssag. Den 42-årige blev den 6. december dømt for at have påført fem ungheste i hans varetægt unødig lidelse ved at undlade at få undersøgt og behandle årsagen til deres dårlige sundhedstilstand og vægttab.

Retten hørte anklagerne gældende fra december 2020 til januar 2021, hvor hestene blev beslaglagt af RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals). Lauren Ball fortalte retten, at hun kun ansat i en time hver dag til at passe hestene, “men hun lavede en frygtelig masse ekstra arbejde, fordi hun var bekymret for hestenes velfærd og ignorerede instruktioner fra hr. Duckworth om at fodre dem. Hun følte, at de havde brug for mere foder.”

Af de fem heste var den ene ejet af Duckworth, de andre i hans varetægt. En er siden død i RSPCA-pleje, efter at være blevet syg. Duckworth ignorerede advarsler og professionel rådgivning, og han var var afvisende over for RSPCA og de råd, han fik af RSPCA-dyrlæger og hans egne. Hestene led af underernæring eller en høj ormebyrde.

Anklagemyndigheden ville have ham forbudt at holde alle dyr, ikke kun heste. “Han viste, hvad man kunne kalde en ligegyldig holdning til hestene i hans varetægt og undlod at følge råd givet af professionelle,” sagde anklageren og fortsatte: “Han er en professionel rytter, og den adfærd, han ser ud til at have udvist, ser ud til at være grænsende til arrogance, så vi føler, at dette sandsynligvis vil udvide sig til andre dyr i hans varetægt. Han er simpelthen ikke i stand til at se sine egne fejl eller følge råd.”

Han havde han de økonomiske midler til at passe hestene, men han valgte simpelthen at lade være.

Sam Duckworth fik en øjeblikkelig 18-ugers fængselsdom og dømt til at betale £68.860 i omkostninger. Han fik forbud samtidig forbud mod at holde alle dyr på livstid, og kan ikke ansøge om at få dette omstødt før om fem år.

Kilde: Horse and Hound