Skip to main content

Nanna på vej til London International Horse Show

For første gang skal Nanna Skodborg Merrald deltage i det traditionsrige internationale spring- og dressurstævne i London. Sammen med Atterupgaards Orthilia deltager hun i FEI World Cup.
| admin

The Christmas Pudding Speed Stakes, The Santa Stakes, The Champpagne-Tattinger Ivy Stake, The Christmas Cracker – jo, arrangørerne af decemberstævnet i London forstår at fejre julemåneden med maner.

“Det er første gang, jeg skal til London, og jeg ser helt vildt frem til det. Det bliver rigtig stort,” fortæller Nanna Skodborg Merrald. Hun skal deltage i FEI World Cup dressur, hvor den korte Grand Prix afvikles torsdag morgen og Grand Prix kür fredag aften. Hendes partner i London bliver Atterupgaards Orthilia e. Gribaldi (opdr. Atterupgaard).

Nanna Skodborg Merrald og Atterupgaards Orthilia deltog i World Cuppen i Lyon i oktober. World Cup klassen gav sejr til Tysklands Isabell Werth og den tidligere EM-guldvinder Weihegold med 84,910% Nanna kom ind på andenpladsen med 83,696% og to dommere havde Nanna på førstepladsen i Lyon.

Om Orthilia siger Nanna: ”Hun føles rigtig fin, jeg glæder mig rigtig meget til at komme over og bide skeer med de andre.”

Orthilia og Nannas dygtige groom Ellen er kørt i dag med kurs mod London, og de forventer at være fremme tirsdag middag. Nanna har travlt med at ride de heste, hun har i sit team på Blue Hors, og derfor flyver hun til London tirsdag.

Ingen juleshopping i London

Det har tidligere været det store messecenter Olympia, der har dannet rammen om det traditionsrige julestævne, som de fleste nok husker som Olympia Horse Show, men messecenteret er under renovering, og i stedet er det ExCel London, som lægger faciliteter til London Internationale Horse Show. ”Det er samme arrangør, så det skal nok blive superhyggeligt og godt,” fortæller Nanna.

”Jeg håber vi kan komme ind og se byen, og gå en tur,” fortsætter Nanna, men der bliver ikke fokus på noget juleshopping i storbyen: ”Vi skal passe på os selv,” understreger hun.

Fire Grand Prix-heste

Nanna havde Blue Hors Zack med til OL i Tokyo, hvor de sluttede på en individuel 11. plads. Hun havde Atterupgaards Orthilia med til EM i Hagen, hvor holdet vandt bronze, og Nann sluttede på 12. pladsen i kür. I de internationale klasser ved Blue Hors Dressurfestival debuterede Nanna på avlshingsten Blue Hors Don Olymbrio med sejr i Grand Prix og Grand Prix Special, og med flotte 75,217% i Grand Prix.

Ved samme stævne sejrede hun på Blue Hors Zatchmo e. Blue Hors Zack i den nationale Grand Prix, og senest blev hun Jysk Mester ved stævnet i Sportsrideklubben Aalborg i starten af december med 77,5%

Med 4 Grand Prix-heste i stalden er Nanna Skodborg Merrald godt rustet til World Cup sæsonen og den kommende sæson, hvor VM i Herning til august bliver det absolutte højdepunkt.

Om Blue Hors Zatchmo siger Nanna: Jeg ved ikke, om jeg når at komme til World Cup med ham, men han skal gå internationalt. Han er en sjov at ride, stort set god i alt, jeg skal bare lige lære at finde knapperne. Han har super piaffe og passage, pirouetter og så skridter han godt. Der er fortsat masser af udvikling i ham, det kan sagtens blive bedre.”

”Det er meget luksus med 4 Grand Prix-heste, og jeg kan få en masse erfaring og rutine uden at ride benene af dem alle sammen,” slutter Nanna Skodborg Merrald. Hun skulle have redet World Cup stævnet i Mechelen mellem jul og nytår, men stævnet er desværre aflyst.

Se deltagerne i World Cup London HER

Se mere om stævnet HER