Skip to main content

Guld til Sverige efter omspringning mod USA

Det blev til en mere end velfortjent guldmedalje til det svenske hold, som ikke kunne afgøre det i hovedspringningen, men måtte ud i en omspringning mod USA før guldmedaljen kom i hus
| admin

Sverige har imponeret hele vejen gennem springkonkurrencerne med den ene 0-runde efter den anden. Svenskerne vandt sikkert kvalifikationen med 0 fejl til holdfinalen, men da fejlene ikke tages med ind i finalen, stod 10 nationer igen lige. Igen måtte svenskerne ind for at kæmper for at holde konkurrenterne bag sig. Henrik von Eckermann åbnede med endnu en 0 runde for Sverige, men Malin Baryard-Johnsson fik nedslag på den anden forhindring i trekombinationen. Den individuelle sølvvinder Peder Fredricson og All In, så uhyre sikre du, men All In ramte bommen på den aller sidste forhindring, og dermed skulle der en omspringning til mellem Sverige og USA for at afgøre guldet. Bronzemedaljen gik til Belgien.

Jessica Springsteen red sit første OL og var med 4 fejl i hovedspringningen med til at sikre USA omspringning om guldet. Foto: www.sportfotos-lafrentz.de

Neglebidende omspringning

Sverige havde sammenlagt bedste tid efter hovedspringningen, så det var USA som åbnede omspringningen. Laura Kraut og Baloutinue lagde pres på svenskerne med en fejlfri runde, men Henrik von Eckermann/King Edward svarede igen med sin femte 0-runde ved dette OL. OL-debutant Jessica Springsteen, datter af rocklegenden Bruce Springsteen, lagde pres på Sveriges Malin Baryard-Johnsson, da hun var fejlfri, men knap så hurtig, som de øvrige. Malin leverede et klasseridt, og svenskerne var efter to ud af tre ryttere i front, da en af verdens absolut hurtigste ryttere entrede de olympiske ridestadion. McLain Ward og Contagious gik op i et højt grundtempo, og den amerikanske rytter red med maksimal risiko. En enkelt bom på den næstsidste oxer rullede i holderne, men blev hængende, og amerikaneren kom i mål i den hidtil hurtigste tid i omspringningen, 39,92 sekunder.

Malin Baryard-Johnsson fik et nedslag i holdkonkurrencen, men kom stærkt igen med et fejlfrit ridt i hurtig tid i omspringningen. Foto: www.sportfotos-lafrentz.de

Al pres lå på Peder Fredricssons erfarne skuldre, da han travede på banen med All Inn. Hesten har ikke verdens største galop, når man ser den umiddelbart, men den flade galop er særdeles jordvindende og praktisk regulerbare, og det nød Peder igen godt af i en omspringning, All In levede op til sit navn, og gav den alt på banen sammen med Peder, og da de krydsede målstregen fejlfrit var det i omspringningens hurtigste tid, 39,01 og dermed var Sverige godt et sekund hurtigere end USA i kampen om guldet. 0 fejl og 122,90 mod USA’s 124,20.

Frankrig i front

De regerende olympiske mestre fra Frankrig har ikke været specielt overbevisende ved dette OL, men i den afgørende finale i holdkonkurrencen åbnede franskmændene med to runder med blot en enkelt tidsfejl til Simon Delestre og Mathieu Billot. Det betød, at Frankrig var i front med 2 fejl, mens Sverige havde 4 (Malin Baryard-Johnsson). Der hvilede derfor et vældigt pres på 41-årige Penelope Leprevost og Vancouver de Lanlore, da hun red på banen for Frankrig som sidste rytter i mesterskabet. Inden finalen havde hun redet med 10 og 5 fejl, og hun kunne maksimalt tillade sig et nedslag og tidsfejl, såfremt guldet igen skulle på franske hænder. Desværre for Leprevost fik hun nedslag og et stop på dobbeltspringet, og efterfølgende blev parret diskvalificeret på kombinationen.

Som sidste rytter i hovedspringningen med Frankrig på en sikker guldkurs, kunne Penelope Leprevost sikre fransk guld – hun blev diskvalificeret og istedet blev guldet svensk efter omspringning. Foto: www.sportfotos-lafrentz.de

Tyskland og Storbritannien snubler

Det er ikke sædvanligt at opleve stærke nationer som Tyskland og Storbritannien stå sidst i en holdkonkurrence ved et betydeligt mesterskab. Det var ikke desto mindre tilfældet i Tokyo. Første rytter for Storbritannien Holly Smith åbnede med 16 fejl, Harry Charles fulgte efter med 8 fejl, og så valgte man ikke at lade den nye olympiske mester Ben Maher ride på banen og tære på kræfterne hos Explosion W.

Andre Thieme åbnede nervøst og urytmisk på DSP Chakaria for Tyskland og blev noteret for 8 fejl. Reserven Maurice Tebbel fulgte op med fire fejl, og så fik verdensranglistens nr. 1 Daniel Deusser stop med Killer Queen og derefter valgte han at opgive.

Der er ingen tvivl om, at den nye afviklingsform ved OL kommer til debat, især blandt de nationer, som normalt står forrest. Det er ikke sædvanligt at tyskerne er helt anonyme, når både individuelle- og holdmedaljer skal afgøres.

Se resultatet HER

Equestrian Park – 7 Aug – 19:00 – Official

RankStart
Order
TeamTotal
Penalties
Time
=19SWESweden8235.65
=18USAUnited States8237.20
37BELBelgium12242.02
46NEDNetherlands17243.35
53SUISwitzerland28238.18
64BRABrazil29244.01
71ARGArgentina49263.07
810FRAFrance2168.46
95GERGermany12160.14
102GBRGreat Britain24162.46