Helgstrand: Målet er verdens største hestevirksomhed
Med 650 heste på et dusin anlæg i Danmark, Tyskland og USA er Andreas Helgstrand godt på vej til at nå milliardomsætning med sin virksomhed. Den 1. april besøger han seminaret Hästförtagarforum i Göteborg, for at fortælle, hvoran han er på vej til at opbygge verdens største hestevirksomhed.
– Hesteindustrien er måske den industri i verden med de mest velhavende mennesker, der kan lide at bruge en masse penge. Jeg vil se, hvor langt det er muligt at drive hestevirksomhed, udtaler Andreas Helgstrand ifølge de svenske arrangører.
Tilbage i 2008 var Andreas Helgstrand ansat som rytter på Blue Hors. Han vandt OL-holdbronze md avlshingste Blue Hors Don Schufro. Han havde et brændende ønske om at starte egn virksomhed, og den blev en realitet i 2009. Først i lejede stalde ved Vejle og i 2009 flyttede familien, der tæller hustru Marianne, der er Grand Prix-rytter samt sønnerne Alexander og William. Da familien flyttede ind på Møglmosegaard var tanken ikke, at virksomheden ville være så stor. Den er vokset over tid.
– Jeg ville ikke stå i ridehallen og træne ryttere hver aften, men ønskede at slutte mit job på et rimeligt tidspunkt og have tid til familien. Det var en vigtig drivkraft, da jeg startede.
Andreas Helgstrand
– Og da jeg er god til at træne heste og få gode konkurrenceresultater, var det naturligt at starte en trænings- og salgsstald for dressurheste, siger Andreas Helgstrand. Siden da har virksomheden været i en konstant ekspansionsproces. Nye ridecentre, nye bygninger, nye virksomheder og nye forretningsområder er blevet føjet til Helgstrand Dressage, som i dag har 250 ansatte i teamet. Siden en investeringsfond købte lidt over halvdelen af virksomheden, er ekspansionstakten steget yderligere. For nylig blev springrytteren Ludger Beerbaums forretning købt samt tøjmærket Kingsland.
– Investeringsfonden så den kapacitet, der er i hestebranchen, men ønskede ekspertisen. Vi supplerer hinanden godt – jeg har netværket af kontakter og kender branchen, mens de har alle de administrative færdigheder, der er nødvendige for at købe op og udvide virksomheder, siger Andreas Helgstrand.
Andreas rider flere heste hver dag og er selv et vigtigt tandhjul i hestens træning, værditilvækst og salg. – En af succesfaktorerne for at få succes i denne branche er til dels at have flere rigtig gode seniorfolk i holdet og at sælge de bedste heste. Dette er sandsynligvis den mest almindelige fejl, som hestevirksomheder laver – du sparer på arbejdsstyrken og beholder de heste, der har potentialet til at skabe den bedste indkomst, siger Andreas Helgstrand. Under Hästförtagerforum deler han sine erfaringer med at opbygge virksomheder, men også om, hvordan målet om at blive verdens største hestevirksomhed bliver en realitet. For selvom uddannelse og salg af dressurheste er og forbliver kerneforretningen, er der flere ideer, der skal realiseres og skaleres op. Spørgsmålet er, hvordan ser Helgstrand Dressage ud om 10 år?
Man kan følge seminaret på nettet. Se mere HER