Skip to main content

90% bruger alternativ behandling – men virker det?

Ifølge en svensk undersøgelse bruger 90% af de adspurgte hesteejere alternativ behandling, men mange alternative behandlingsmetoder er ikke videnskabeligt evalueret.
| admin

For at finde ud af, hvilke metoder der oftest bruges på heste, og hvor behovet for videnskabelig vurdering er størst, blev svenske hesteejere, hestedyrlæger og hesteterapeuter bedt om at svare på spørgsmål om, hvordan de bruger denne type behandlingsmetoder.

Mange supplerende og alternative veterinære behandlingsmetoder er ikke blevet videnskabeligt evalueret med hensyn til effektivitet og sikkerhed.

Alligevel svarede tæt på 90 % af de responderende hesteejere, at de brugte en eller anden form for supplerende eller alternativ behandlingsmetode til deres hest. De mest almindelige metoder er udspænding og massage. Omkring halvdelen af hestedyrlægerne svarede, at de henviser patienter til en form for komplementær eller alternativ medicinsk hesteterapeut, som er en gruppe med meget varierende uddannelsesniveauer.

Af hesteterapeuterne svarede 72 %, at de anbefaler deres klienter at søge dyrlæge, når det er nødvendigt. Størstedelen af respondenterne efterspurgte bedre regulering af alternativ behandling og medicin til heste, for at forenkle kommunikationen mellem forskellige aktører og for at sikre god dyrevelfærd.

Sammenfattende viser undersøgelsen, at alternativ behandling af svenske heste er almindelig, og at det haster med videnskabelige undersøgelser for forskellige behandlingstyper til heste.

Læs mere HER