Skip to main content

Helgstrand får travlt i Esbjerg: Debut på stjernehest

Når Zibrasport streamer fra landsstævnet i Esbjerg i weekenden, kan seerne glæde sig til at opleve den nye ekvipage Alexander Helgstrand og Fiorano. Vi har snakket med den dygtige rytter om forberedelser og forventninger før debuten på stævnebanen.
| admin

15-årige Fiorano og 16-årige Alexander Yde Helgstrand er godt nok et ganske ny makkerpar, men det forhindrer dem ikke i at debutere sammen på stævnebanen, når Esbjerg og omegns rideklub i weekenden indbyder til landsstævne.
Den unge fyr har kun siddet i sadlen på den rutinerede vallak i få uger – Fiorano, der tidligere blev redet af Susan Pape-Draper og senere svenske Beata Soderberg, er uddannet til Grand Prix, men Alexander Helgstrand og hans nye hest melder til start i Prix St-Georg i Esbjerg.
– Jeg har ikke haft den så længe, så det er lidt af et projekt at sætte sig for at tage til stævne allerede.
Træningen op til debuten har handlet om, at vi skulle lære hinanden at kende, før jeg begynder at have store ambitioner. Mine forventninger til det her stævne er ikke helt vilde.
Jeg skal prøve at have den med i byen og få en fornemmelse for hesten. Så tager vi det hele derfra, siger Alexander Yde Helgstrand til Zibrasport Equest.
Han sluttede ponytiden med at vinde hele 3 guldmedaljer ved Europamesterskabet sammen med Adriano B – samtidig klarede han overgangen til hest til ug, hvilket udmundede i en samlet sejr til DM for juniorer med Grevens Sa´Va´.

– Jeg har en god fornemmelse. Det er en super fin hest, men vi skal lige lære hinanden at kende. Den har en del rutine, fastslår juniorrytteren, der havde et succesfuldt 2019.

Alexander Yde Helgstrand

Ingen ballade
Fiorano er ikke en afløser for Sa’Va’, understreger Alexander. Med anskaffelsen af endnu en hest er han dog knap så sårbar i forhold til skader, og Sa’va’ skal da også i vælten i weekenden.
– Jeg har en plan for 2020, og jeg ved, hvilke stævner jeg skal deltage i. Med Sa’va’ skal jeg satse mere internationalt, mens jeg skal ride mere på nationalt plan med den anden. Hvis der bliver mulighed for lidt internationale stævner på den også, er det en bonus.
Det er dejligt, at Fiorano kan alle øvelser, men jeg har ikke behov for det endnu, fordi jeg kun er juniorrytter.
Det er behagelig hest at være på. Den er sød og laver ikke ballade. Han er nem og ridelig, og den giver mig en god fornemmelse, fortæller Helgstrand, der ikke skal være på egen hånd i Esbjerg.
Startlisterne afslører nemlig, at mor og far, Marianne og Andreas Helgstrand, også sætter sig i sadlen – og deres ridt kan selvfølgelig også streames live på Zibrasport Equest.
– Vi skal alle af sted, så det bliver lidt som en miniferie, slutter den talentfulde teenager.

Fiorano med sin tidligere rytter Susan Pape i 2015