Skip to main content

Her er de danske UVM-deltagere

Så er det afgjort, hvilke ekvipager der skal repræsentere de danske farver til UVM i Verden, Tyskland den 25.-26. august 2021.
| admin

I høj varme og luftfugtighed har 14 ekvipager tirsdag og onsdag redet for UVM-komitéen på Vilhelmsborgs gårdsplads, der var sparsomt besøgt af interesserede. Tirsdag red alle ekvipager det alderssvarende, indledende FEI-program, mens de onsdag har redet FEI-finaleprogrammerne. Syv 5-års, tre 6-års og fire 7-års heste har gået de to dage på Vilhelmsborg.

Flere heste i de tre alderskategorier gik tilsvarende programmer på Blue Hors, fordi de lige nu har andre stævnedeltagelser. I eftermiddag sætter UVM-komitéen sig sammen for at sammenligne de heste, de har set ved to forskellige udtagelses stævner, og diskutere sammensætningen af de tre hold, der hver skal bestå af fire ekvipager samt to reserver.

God kvalitet blandt 7-års

Da UVM i 2020 blev aflyst pga. COVID-19, så er det kun i 7-års holder, man finder tidligere UVM-deltagere som Elverhøjs Raccolto/Marianne Helgstrand og UVM-bronzemedaljevinderen for 5-års i 20219, Queenparks Wendy/Andreas Helstrand. Overordnet var dommerne (Birthe Lyder Nielsen, Gunilla Nyman og Dennis Fisker) godt tilfredse med en kvalitet, de har set på Vilhelmsborg og fremhæver særligt kvaliteten i 7-års holdet.

Drama på banen

I 5-års holdet skabte en løssluppet Vilhelmsborg-pensionær uventet dramatik på banen, da Kathrine With Petersen red hesten Chartwell. Lyden af travle hestesko på brostenene rungede på gårdspladsen og overraskelsen var stor – ikke mindst for ekvipagen på banen – da den løsslupne hest entrerede banen. Heldigvis holdt rytteren hovedet koldt og fik lov at ride sit program forfra.

Efter hvert ridt tog dommer Dennis Fisker en snak med den pågældende rytter, hvorefter han ved mikrofonen indviede de tilstedeværende i, hvad dommerne havde bemærket. Det er en fornøjelse med en dommer, der kan formidle positiv såvel som negativ kritik på en ordentlig og sober måde.

Udtaget er:

5-års

HESSELHOEJ DOWN TOWN (Se video af hingsten her)
Rytter: Jeanna Högberg

POLKA FASCINATION M 
Rytter. Dennis Kjær

TOPHØJS DIADORA 
Rytter: Eric Guardia Martinez

CASTRO SEM 
Rytter: Jan Møller Christensen

Reserver

FRUERINGS SAIGON
Rytter: Susanne Barnow

HESSELHØJ DREAM
Rytter: Jan Møller Christensen

Gense UVM-udtagelses på Blue Hors

6-års

SWEETNES 
Rytter: Silje Bakken

ATTERUPGAARDS SPIDERMAN 
Rytter: Anita Maria Andersen

Artiklen fortsætter under videoen

NOBELLE 
Rytter: Mette Sejbjerg

LOGO’S GAYA 
Rytter.: Emma Ahlberg

Reserver

NICE MELODY 
Rytter: Karoline Rohmann

KAMAR’S EXPRESS NOIR HIT
Rytter: Morten Kappel

Gense UVM-udtagelses på Blue Hors

7-års

ELVERHØJS RACCOLTO 
Rytter: Marianne Helgstrand

QUEENPARKS WENDY 
Rytter: Andreas Helgstrand

KATHOLT’S HAMILTON 
Rytter: Jacob Nørby Sørensen

BLUE HORS TOUCH OF OLYMPIC L
Rytter: Nanne Skodborg Merrald

Ydermere er danske Andreas Helgstrand også udtaget på avlshingsten Jovian, der dog er hollandsk registreret og dermed er til start for Holland.

Reserver

ATTERUPGAARDS COOPER 
Rytter: Sara Aagaard Hyrm

DORTHEASMINDES ROCKEY 
Rytter: Jakob Nørby Sørensen

Gense UVM-udtagelses på Blue Hors

Kilde: DV