Skip to main content

4 dressurryttere til World Cup i Neumünster

Sæsonens næstsidste World Cup kvalifikation i dressur venter forude, 4 ryttere har fået plads på startlisten, som i øvrigt er særdeles interessant. Vi har talt med Carina Cassøe Krüth, som jagter points til finalen i Leipzig
| admin

Igen i denne sæson, har COVID-19 spillet negativt ind på rækken af kvalifikationsstævner. Flere internationale stævnearrangører har måttet aflyse igen i år. Herhjemme lykkedes det at afvikle World Cup i Herning, heldigvis for det, for det blev til dansk sejr til Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy tæt forfulgt af Carina Cassøe Krüth og Heiline’s Danciera. Det er bl.a. de to ryttere, som jagter World Cup point ved stævnet i Neumünster, Tyskland den 19. og 20. februar.

Cathrine Laudrup Dufour har Vamos Amigos til start, og Nanna Skodborg Merrald tager OL-hesten Blue Hors Zack med til Tyskland, hvor også EM-rytter Charlotte Heering og Bufranco er på startlisten.

“Jeg tror ikke jeg kan nå at kvalificere mig til finalen,” erkender Carina Cassøe Krüth, og hun uddyber: “Mange af mine kolleger har flere heste at ride på, så jeg kommer ikke forbi Nanna (Skodborg Merrald) eller Cathrine (Dufour) for der kommer kun to fra hver nation med til finalen. Jeg kan så håbe på, at arrangørerne vælger at give mig et wild card.”

Starten i Neumünster er dog vigtig for Carinas placering (6. plads) på verdensranglisten, og så skal hun også bruge stævnet i Neumünster som optakt til de 5-stjernede konkurrencer ved DV’s Hingstekåring i Herning til marts.
“Jeg glæder mig helt vildt til Herning. Det bliver fladt at ride i Neumünster uden publikum, så er det godt vi kan give den gas for publikum i Herning sammen med alle de andre.”

Carina og Danciera har ikke været i konkurrence siden Saab Top 10 i Stockholm blev afviklet i november, her sikrede parret sig en tredjeplads i et stærkt startfelt.

Læs også: Carina og Cathrine helt i top i Sverige

“Det kører godt med Danse i det daglige, der jo aldrig meget bøvl med hende, hun skal bare trækkes lidt op, og så håber jeg det kører. Hun er der, hvor hun skal være en uge før stævnet, men det er noget af et startfelt,” ler Carina. Hun trænes af Andreas Helgstrand, men han er meget ophængt af sine forretninger og stævnerne i Wellington lige nu.
“Jeg skal igen have Thomas (Sigtenbjerggaard) med til at hjælpe på opvarmningen, men det er fint, for han er rigtig god at have med,” slutter Carina Cassøe Krüth.

Carina Cassøe Krüth og Heiline’s Danciera ved OL i Tokyo. Foto: www.sportfotos-lafrentz.de

Et imponerende startfelt

Det er et imponerende startfelt de tyske arrangører har samlet. Stævnet bliver uden publikum, men kan følges på ClipMyHorse.tv Den dobbelte OL- og EM-guldvinder Jessica von Bredow-Werndl er til start med sin tophest. TSF Dalera, og hun får selskab af sine landsholdskolleger Helen Langehanenberg/Annabelle, Isabell Werth som skal vælge mellem DSP Quantaz, Emilio og Weihegold.

Et blik på deltagerlisten åbenbarer også, at svenske Patrik Kittel har Daniel Bachmann Andersens tidliger Grand Prix-hest, Blue Hors Zepter med til start.

Se masterlisten her: CDI-W-22-02-09.pdf (reitturnier-neumuenster.de)

World Cup finalen finder sted i Tyskland, i den store messehal i Leipzig, der tidligere har dannet rammen om World Cup finaler. Stævnet finder sted den 6. – 10. april. Det sidste kvalifikationsstævne i den vesteuropæiske liga, som Danmark tilhører, finder sted i Holland, den 10. – 13. marts i ’s-Hertogenbosch (samme weekend er der 5* dressur i Jyske Bank Boxen, som en del af Dansk Varmblods Hingstekåring med mere).

Stillingen i World Cup

Stillingen i World Cup – vesteuropæisk liga er den, at tyske Frederic Wandres fører, med Cathrine Dufour på 4. pladsen og med Nanna Skodborg Merrald på 6. pladsen. Carina Cassøe Krüth er nr. 22, og sammen med Patrik Kittel (nr. 15) og Jessica von Bredow-Werndl (15 plads) jagter de points, som kan kvalificere dem til finalen.

Sidste år blev finalen i Göteborg aflyst på grund af EHV-1 som et resultat af det store herpesudbrud i Valencia. Den regerende mester og seneste titelholder er derfor Isabell Werth.

Se ranglisten i World Cup: FEI Dressage World Ranking | FEI.org