Skip to main content

Herning2022: Bliver det Dufour, Dujardin eller?

Cathrine Dufour bragede over 90% mærket i kür ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning med Bohemian, og det er naturligt interessen begynder at samle sig om VM i Herning til august, og de danske medaljechancer.
| admin

Ved OL i Tokyo missede det danske dressurlandshold lige netop bronzemedaljen, medaljerne blev fordelt mellem Tyskland, USA og England – med Danmark og Holland på de næste pladser. Ved EM i Hagen fik Danmark bronze efter Tyskland og England.

Siden da er der sket flere ændringer. Verdensranglistens nr. 1, Jessica von Bredow-Werndl er gravid, og kommer ikke til start ved VM til august. Det betyder at det tyske hold er noget stækket, men man skal aldrig sige aldrig om de tyske ryttere, men det er da klart, det ikke er muligt at finde en 1:1 erstatning for Bredow-Werndl og Dalera til VM. Isabell Werth og Bella Rose var tyskernes næstbedste ekvipage, men siden OL har Bella Rose gennemgået en kolikoperation, og allerede forud for OL meddelte Isabell, at det var hoppens sidste mesterskab.
Englænderne er også stækket, da deres stærkeste kort ved OL, Charlotte Dujardin og Gio er splittet op efter Gio i efteråret blev solgt til familien Pidgley. Og selvom familien lånte Gio ud til Dujardin til Olympia Horse Show i London i december, er det lagt fra sikkert, at det vil gentage sig til VM. Annabella Pidgley har vundet sin første stævnestart på Gio.
Charlotte Dujardins talent for at producere velredne, øvelsessikre Grand Prix-heste er velkendt, sammen med sin mangeårige træner Carl Hester har hun igen en hest klar i kulissen, 9-årige Imhotep. Hesten har netop Grand Prix-debuteret nationalt i England med 77,83% ”The next chapter begins” skriver hun på Facebook.

Sabine Schut-Kery gjorden en positiv forskel for det amerikanske hold, og de sikrede sig sølvmedaljen ved OL. Foto: www.sportfotos-lafrentz.de

Hvad med amerikanerne?

Det er svært at vurdere de amerikanske rytteres styrker, før de lander i Europa, og starter mod de førende nationer. Der er ingen tvivl om, at amerikanernes stærkeste par ved OL og den helt store, positive overraskelse, Sabine Schut-Kery og Sanceo, der scorede 78% i Grand Prix, bliver en hård nød at knække til VM. Parret har ingen internationale resultater registreret siden OL, og ifølge den amerikanske hjemmeside Dressage News har Sanceo haft en skadespause, som betyder, han ikke kommer til start ved serien af internationale stævner i Wellington. Parret vil dog gå efter at sikre en plads på Europaturen til Rotterdam eller Aachen, som bliver afgørende for udtagelsen af det amerikanske hold. Dansk/amerikanske Charlotte Jorst/Kastel’s Nintendo samt Olivia LaGoy på den danske varmblodshest Lonoir er også i bruttotruppen.

Individuel planlægning til VM

”Det var en stor dag for dansk dressur,” bemærkede Cathrine Dufour efter Grand Prix kür-klassen i Herning, hvor hun sejrede med over 90% på Bohemian efterfulgt af sin OL-kollega Carina Cassøe Krüth med Heiline´s Danciera, som scorede knap 87% og med EM-kollega Daniel Bachmann Andersen/Marchall-Bell med knap 84% til tredjepladsen.

Alle tre ryttere talte meget om den store støtte der mødte dem fra publikum inde i Boxen. ”Nyd det her, det er ikke normalt,” sagde Daniel til sine kolleger. Den store danske begejstring for dressur, og bred støtte til alle ryttere bliver bemærket også udenfor Danmarks grænser, og det danske publikum vil i høj grad være en væsentlig del af VM-konkurrencerne i Herning til august.

Læs også: Cathrine Dufour: En stor dag for dansk dressur!

”Der er lang vej til VM, og alligevel er det meget tæt på,” erkendte Cathrine og hun blev støttet af Daniel, som fortæller, at rytterne er i fuld gang med at forberede sig frem mod VM i Herning fra den 6. – 14. august, og de er i gang med en individuel plan for hestene. Noget som Carina også bemærker, er en klar fordel. De kender deres heste, og ved, hvordan de skal forberedes på en stor opgave.
”Og så er det helt vildt, at vi har et verdensmesterskab på dansk grund,” supplerer Cathrine.

Tre danske ryttere på podiet i 5-stjernet dressur i Boxen: Catrine Dufour, Carina Cassøe Krüth og Daniel Bachmann Andersen. Foto: Kee Frandsen

Læs også: Daniel Bachmann var gæst i Riders Corner: Riders Corner med Daniel Bachmann Andersen

Den næste store opgave for Cathrine Dufour er World Cup finalen i Leipzig midt i april med Vamos Amigos, og Carina Cassøe Krüth har fået et wild card til World Cup finalen med Danse, mens Daniel og Marchall-Bell har næste internationale start ved stævnet i Hagen fra den 20. til 24. april.

Flere af de potentielle medaljetagere til VM vil være til start enten ved stævnet i Rotterdam, Holland eller i Aachen, Tyskland, hvorefter holdene til VM bliver sat. Den tidligere landstræner for dressurrytterne, Nathalie zu Sayn-Wittgenstein talte i et interview med Zibrasport Equest om de danske medalje chancer ved VM på hjemmebane. Hun slog fast, at vi herhjemme aldrig har haft så stærkt et hold, som nu. Og afslutningsvist sagde hun: Hvis ikke nu, hvornår så!

Læs også: Video: Hvis ikke nu, hvornår så? Siger Nathalie om Danmarks VM-chancer

Der er fortsat billetter til samtlige VM-konkurrencer i Herning til august. Se mere på arrangørernes hjemmeside: Welcome to Herning | Herning 2022