Skip to main content

Herning2022 hæver barren for grooms

Arrangørerne ECCO FEI World Championships i Herning har ikke kun givet atleter konkurrenceforhold i topklasse, men har også sat et nyt benchmark for pleje og anerkendelse af grooms ved ridestævner.
| admin

Med en dedikeret Groom’s Lounge i staldområdet, til anerkendelse af grooms på storskærm, har organisationskomiteen sikret, at denne gruppe i ridesporten er blevet integreret i alle organisatoriske aspekter af verdensmesterskaberne.

“Vi har været meget imponerede over det niveau og den opmærksomhed, som grooms har fået under ECCO FEI World Championships i Herning,” udtaler Lucy Katan, stiftende direktør for International Grooms Association™ (IGA). “#ChampionsAsOne-konceptet har givet stærkt genklang gennem hele arrangementet, og vi er meget glade for at se, at Grooms, som tidligere har været de ubesungne helte i rideverdenen, nu formelt bliver anerkendt og værdsat for alt deres hårde arbejde bag scenen.”

Lyttede til ideer

Selvom arrangørerne proaktivt har introduceret nøgleinitiativer for at give komfortable arbejdsforhold for grooms, har de også været åbne og villige til at lytte til IGA’s ideer og forslag. “Som en ‘IGA Show Supporter’ har organisationskomiteen arbejdet tæt sammen med os for at implementere feedback fra grooms modtaget gennem en international undersøgelse, vi gennemførte tidligere i år. Et nøglepunkt, der kom stærkt igennem, var at have en “grab-and-go”-stil take away-mulighed for madforsyninger sent om aftenen, som ville være til nytte for grooms på de virkelig travle og lange dage. IGA bragte dette tilbage til Herning 2022, og vi var glade, da vi fik at vide, at denne service blev gjort tilgængelig for grooms ved mesterskaberne.”

Herning2022 bryder også med traditionen på anden vis, for de har inkluderet medaljehestenes groom i ceremonien for første gang nogensinde. Hver groom bliver nævnt ved navn og formelt inkluderet i præmieoverrækkelsen under ceremonien.

En del af familien

“Grooms er en integreret del af ridefamilien, og som enhver atlet ved, bag enhver glad hest er en glad groom!” udtaler Jens Traberg CEO Sport. “Vi ønskede at sikre, at grooms bliver passet på, ikke kun med hensyn til mad og drikkevarer, men at deres arbejde og deres vigtige plads i hesteverdenen også bliver anerkendt.”

Betydningen af inklusion af grooms i medaljeceremonien er ikke gået ubemærket hen. “Det var et følelsesladet øjeblik at se medlemmer af grooms-fællesskabet endelig blive anerkendt for det arbejde, de udfører bag kulisserne,” sagde IGA-repræsentant i Herning Jenny Ellis.

“ECCO FEI World Championships i Herning har bestemt sat barren højt, og vi håber, at andre vil fortsætte med at bygge videre på, hvad der er blevet gjort her i Danmark for grooms-miljøet, og vil dele disse gode ideer med andre Organisationskomiteer i fremtiden.”

En uafhængig non-profit forening, IGA blev etableret for at opnå større repræsentation og karriereanerkendelse for grooms, samt for at forbedre deres arbejdsforhold, især ved ridestævner, hvor lange timer er normen. IGA blev formelt anerkendt af Det Internationale Rideforbund (FEI) med underskrivelsen af et aftalememorandum (MOU) på FEI Sports Forum afholdt i Lausanne (SUI) i april 2022.

Kilde: FEI/Herning2022