Skip to main content

Hingstekåring og DM i Trakehner-Avlsforbundet

I weekenden er Traktørstedet Højeruplund og Trakehner-Avlsforbundet i Danmark klar til forbundets hingstekåring, hvor der samtidig afvikles konkurrenceklasser for trakehnerheste og Dansk Mesterskab.
| admin

I den kommende weekend, 25. – 26. februar inviterer Trakehner-Avlsforbundet i Danmark til hingstekåring med mere i Egum Rideklub. Der er tilmeldt 2 hingste til kåring, den tyske hingst Zauberkönig e. Integer/interconti og den dansk avlede hingst Puccini e. Preussen Party/Fly Society xx (opdr. Danish Performance Horses, Langå.

Derudover fremvises der 3 allerede kårede hingste under rytter, 5-årige Hallifax Lyng e. Schwarzgold EH redet af Anders Hoeck, 5-årige Urknall e. Finckenstein redet af Michael Højgaard og 6- årige Kublitz e. Prinz K3 redet af Jeppe Houman.

Det er et interessant felt, der kommer til start fra forbundet i weekenden, men de danskopdrættede og danskejede trakehnerheste blander sig også fornemt i de tyske kåringer. I forbundet fødes der ca. 50 føl om året, og de sidste 10 år har det været normalt, at der ved den tyske kåring bliver kåret et par danske hingste, ligesom der også er danske heste med på auktionerne i Tyskland. Ofte er der også en dansk hoppe, der blander sig i hoppernes konkurrence om årets hoppe. I 2022/2023 er 4 danske hingste kåret, 3 i oktober og 1 i februar.

Konkurrencer og mesterskab

Blandt feltet i Egum er der en helt ny ekvipage, Victoria Vallentin og Amarone Selsø, der både er nye sammen og som debuterer i Intermediare II. Ligeledes har helsøsteren til den kendte reservefløjhingst Herakles, Helouis von Hestebjerggård/Jean van Deventer tænkt sig at debutere på samme niveau. Sidste års vinder af TAF’s rangliste, Helle Larsen/Mon Chevalier er klar. Det samme er hele to tidligere vinder af deres årgangs 6-års championater. Madame Curié med sin unge rytter, Clara Scheel, undervejs i junior/ungrytterklasserne. Madame Curié har to tidligere landsholdshingste, Aston Martin og Münchhausen i direkte linje, og Hustler, den smukke skimmel, der med sine nu 18 år ikke engang er alderspræsident. Det er nemlig Alando på 19 efter Schwadroneur. I den yngre afdeling starter Ristretto, der er en tidligere kåret hingst, kåret i Neumünster, med den kendte Zonyx ox som far.

En repræsentant efter den nyudnævnte elitehingst, danske Helium, er med i konkurrencen – Ilucianna IWE, og landsholdshingsten Finckenstein er også repræsenteret med flere afkom til DM.

Se den samlede startliste på Equipe

Kataloget kan ses HER

Kilde: pressemeddelelse