Skip to main content

Horse Couture? Chanel brugte en hest i deres show

Den erfarne springrytter, Charlotte Casiraghi, Grace Kellys barnebarn, åbnede Chanels SS22 Haute Couture-show på en hest. Og det har skabt debat i kommentarfeltet.
| admin

Den brune heste gjorde sin entre i rolig skridt, dernæst i galop midt på catwalken i Paris.

Det var scenariet, da det franske modehus, grundlagt af Coco Chanel i 1910, tirsdag havde inviteret til et storstilet show for at vise deres Spring-Summer 2022 kollektion i Grand Palais Éphémère.

Selv om Karl Lagerfeld døde i 2019, så forstår luksusbrandet stadig at trække overskrifter – og skabe debat. Valget af en hest til at åbne showet har nemlig sørget for at sætte diverse kommentarfelter på de sociale medier i brand.

Uanset hvad man mener om valget, så var det en erfaren rytter, der sad på ryggen af Cousco.

Charlotte Casiraghi, datter af Monacos prinsesse Caroline og barnebarn af Grace Kelly, har siden 2020 været ambassadør for Chanel.

Den 35-årige kvinde er ikke kun modeinteresseret – hun er også en dygtig springrytter.

Hun har deltaget i flere internationale stævner- FEI har noteret 219 starter på ni forskellige heste – heriblandt CSI* i Fontainebleau og Chantilly.

I et interview med Harpers Bazaar fra 2013 satte Charlotte ord på glæden ved varmblodsdyrene.

“De har haft en vigtig rolle i mit liv siden barndommen. De gav mig energien til at komme videre, evnen til at kæmpe, hvilket gav mig en sjælden selvtillid og uvurderlig styrke. De lærte mig også stor ydmyghed.”

Se Chanel-showet:

Om Chanel:

Chanel eller Huset Chanel er et parisisk modehus i Frankrig grundlagt af Coco Chanel med speciale i luksus (Haute couture, håndtasker, parfumer og kosmetiske artikler). Chanel er blevet et af de mest kendte mærker inden for luksus og haute couture-mode. Ifølge magasinet Forbes ejes det privatejede House of Chanel af Alain Wertheimer og Gerard Wertheimer, som er børnebørn af den tidlige (1924) chanelpartner Pierre Wertheimer.

Om Charlotte Casiraghi:

Charlotte Marie Pomeline Casiraghi er en monegaskisk model, socialite, forfatter, redaktør, rytter, journalist, filmproducent og humanitær. Hun er det andet barn og eneste datter af Caroline, prinsesse af Hannover, og Stefano Casiraghi, en italiensk industrimand. Hun er ellevte i rækken til Monacos trone.


Kilde: Wikipedia