Skip to main content

Ingen travbane til Høje-Taastrup

Et debatindlæg sparkede gang i debatten om placeringen af travbanen i Charlottenlund, og nu er der faldet en afgørelse i sagen.
| admin

Høje-Taastrup eller Charlottenlund? Det var mulighederne for den fremtidige placering af Charlottenlund Travbane efter et debatindlæg i august 2020 skrevet af Brigitta V. Rick (SF), medlem af kommunalbestyrelsen, sparkede gang i debatten om, hvor det historiske etablissement skulle ligge.

Zibrasport Equest opridsede tidligere på året sagen – læs artiklen her

“Der mangler ungdomsboliger, almennyttige boliger og seniorboliger i Gentofte, og der er ikke mange store grunde tilbage, så det kan være svært at finde en passende placering. Der er dog et stort område, som ikke har været omtalt som en mulighed, og det er travbanen, som måske flytter ud af kommunen. Når eller hvis det sker, så skal der tages stilling til, hvad grunden skal bruges til,” lød det blandt andet fra politikeren i sit skriv på SN.dk.

Åbymodellen mest populær

Forleden blev der afholdt generalforsamling i Det Danske Travselskab (DTS) – ejeren af banen – og her blev det afgjort, at Lunden, som travbanen kaldes, forbliver i sine vante omgivelser nord for København.

“Udover bestyrelsens to forslag, Høje-Taastrup-modellen og den såkaldte Åbymodel, der indebærer en udvikling af banen i Charlottenlund, var der også to andre forslag oppe at vende på aftenen.

Bestyrelsesformand i Det Danske Travselskab, Michael Juul Nielsen, glæder sig over, at der er forståelse for, at den økonomiske situation gør, at der skal ske noget for travbanen.

– Vi skal nu arbejde videre med Åbymodellen, hvor vi skal frigøre staldarealet, renovere tribunen og bygge stalde nedenunder. Og så skal vi i dialog med Gentofte Kommune,” skriver SN.dk.

Tilfredshed og utilfredshed

Ikke alle er dog begejstrede for, at Lunden bliver i Charlottenlund, hvor den har været placeret siden 1891.

“At forblive på Charlottenlund og få lavet et stort fint anlæg, der kan fungere med løb, ændrer jo ikke noget for travsporten på Sjælland, ja i hele Danmark, Der skal være et sted, der kan være samlingspunkt, og det kunne et nyt træningsanlæg og travbane i Høje-Taastrup blive,” siger travtræner Steen Juul til travservice.dk.

Positive over beslutningen er naboerne til travbanen i Charlottenlund derimod. Talskvinde Mathilde Hegedahl Schultz siger til Villabyerne:

“Nu har DTS på demokratisk vis valgt en ‘Bevar Lunden’-retning, hvorfor vi håber, at der nu sættes fuldt fokus på at samle alle gode kræfter i et konstruktivt samarbejde med kommune og travselskabet, så alle interesser kan varetages bedst muligt.”