Skip to main content

Store Hestedag byder på masser af oplevelser

Når Store Hestedag atter byder velkommen på Dyrskuepladsen i Roskilde vil der være fyldt med heste og hunde, masser af shows, clinics og konkurrencer i alt fra kæphestespring til trøffelsøg.
| admin

 Det er i år 18. gang, at Store Hestedag slår portene op til to fantastiske dage, hvor der i år er tilmeldt mere end 1000 heste og 800 hunde. 

Store Hestedag er Danmarks største udendørs heste- og hundearrangement, og i år er vi blandt andet stolte af det rekordstore standsalg, fantastiske hesteshows samt det store hundeprogram. 

Zibrasport Equest er selvfølgelig på pletten i løbet af Store Hestedag, og vi producerer en række indslag, som du kan se i løbet af weekenden her på sitet.

Fra miniature til Clydesdale – Fra bedømmelse til ridesport

På Store Hestedag gør vi en dyd ud af, at der er plads til alle heste. Store som små, racer som blandinger, unge som gamle. For os er det vigtigt, at det skal være sjovt at have sin hest med, og at publikum synes, at shows og aktiviteter er spændende og underholdende. 

På Store Hestedag skal forskelligheden blandt ”ridefolket” afspejles, og vi lægger stor vægt på bredden i de aktiviteter og konkurrencer, som vi har programsat. 

Se også: Spændende videoindslag fra Store Hestedag

Konkurrencer, shows og clinics med både en prinsesse og en clairvoyant

Der er konkurrencer indenfor spring, dressur, voltige, Grooming, Mounted Games og Mountain and Moorland (engelske racer), og så vil vi traditionen tro lægge hus til finalen i Store Hestedags Cup’en terrænspring om lørdagen. 

I år er smedene kommet tilbage og afholder et brag af en smedekonkurrence. 

Et af til årets store navne i Agria ring 1 er de internationalt kendte hestetrænere Marie Desodt og Charly Feurier fra Frankrig, som vil vise ridekunst i særklasse. Sammen med deres heste og ponyer skal de imponere publikum, og vise hvordan det kan se ud, når samarbejde mellem hest og rytter fungerer til perfektion fra jorden til de svære dressurøvelser. 

Ligesom i de tidligere år vil der igen i år blive afholdt en lang række bedømmelser i løbet af dagene, og der vil være spændende foredrag og clinics. Blandt andet kommer Prinsesse Nathalie søndag og deler ud af hendes store erfaring som dressurrytter og landsholdstræner på eliteniveau igennem mange år. Nathalie fortæller om grundridningens vigtighed for alle i ridesporten.

Rekordsalg af stande

Efter et ”corona-år” i 2021, hvor vi alle havde været foruden dyrskuer, festivaler og andet kulturliv, åbnede hele landet op lige før Store Hestedag. Vores besøgende havde stor købelyst, og der var rigtig gode tilbagemeldinger på salget rundt omkring på pladsen. 

Det har højest sandsynligt også gjort, at der i år har været virkelig stor interesse for bookning af stande. Det er derfor med stor glæde, at vi kan melde om alt udsolgt. Det har været et rekordsalg, og vi ser i år rigtig mange virksomheder og foreninger/klubber, som har booket en stand på Dyrskuepladsen. Ønsker man en stand på Store Hestedag i år eller til næste år, er man dog altid velkommen til at kontakte os for at komme på venteliste. 

Fakta: Store Hestedag, 3. og 4 september på Roskilde Dyrskueplads. 

www.storehestedag.dk/program kan publikum selv sammensætte dagens program ud fra interesser.