Skip to main content

Jakas Don Louvre blev solgt til USA – og købt igen

Karoline Rohmann er på vej til ECCO Cup på Heslegård Sportsrideklub med Jakas Don Louvre – han har været solgt til USA, men kommet retur til Fyn, fordi han ikke trivedes.
| admin

Familien Rohmann bestående af mormor Else Rohmann, mor Dorthe og datter Karoline har kurs mod ECCO Cup på Heslegård Sportsrideklub. Med i bilen er Jakas Don Louvre e. Blue Hors Don Romantic (opdr. Jan og Karina Koefoed-Nielsen) og den 7-årige Nice Melody e. Sezuan opdrættet af Stutteri Melody ved Else Rohmann.

Ved World Cup-stævnet på Vilhelmsborg vandt Karoline og Jakas Don Louvre den aller første klasse i den nye internationale cup for U25-ryttere, Lövsta Future Challenge og kom ind på andenpladsen i küren efter en hollandsk rytter. Sammen vandt de küren under VM-stævnet i Herning i august for U25-ryttere, og de vandt sølv ved DM. Mange flotte nationale og internationale placeringer er det blevet til de senere år.

Læs også: Karoline Rohmann sejrede i Lövsta Future Challenge

2. plads på verdensranglisten

Den nyeste verdensrangliste for U25-ryttere er også et bevis på parrets succes. Her ligger de på 2. pladsen efter den spanske rytter Alejandro Oliva Lazaro, og i lighed med verdensranglisten for seniorer, domineres også ranglisten for U25 af danske ryttere. Laura Kristine Thorup ligger på 3. pladsen med Thea Bech lige efter. Danmark er den eneste nation med tre ryttere i top ti.

Solgt til USA og retur til Fyn

Dorthe Rohmann, der er uddannet berider, driver sammen med Karoline en salgsstald på Fyn, topponyer.dk – og tilbage i 2019 var der købere til Jakas Don Louvre fra USA. På daværende tidspunkt var han 10 år.

”De nåede at have ham i 3 måneder, så fik han mavesår, og virkede ikke tilpas og glad,” fortæller Karoline. De nye ejere besluttede, at de ville sende ham retur til familien Rohmann for noget kærlig pleje og videreuddannelse. Han blev behandlet for sit mavesår, og Karoline red ham et halvt års tid. Efter den tid spurgte de nye ejere, om familien ville købe halvdelen af Jakas Don Louvre tilbage, og beholde ham i Danmark. Det takkede de ja til.

”Vi købte ham, eller mormor, købte ham på Elitefølauktionen i Dansk Varmblod, og vi havde faktisk solgt ham, da han var 3 år og netop havde vundet Blue Hors Championatet,” fortæller Karoline, men så fortrød de alligevel og valgte at beholde ham.

Han kom ind på 3. plads i championatsfinalen som 4-års, det år hvor den senere 3-dobbelte UVM-guldvinder Sezuan vandt. ”Der var hård konkurrence i den årgang,” fortæller Karoline med et smil.

Det var Karolines mor Dorthe, som red ham, til championatsfinalerne som 5- og 6-års og så begyndte Karoline langsomt at overtage ham. I dag er det udelukkende Karoline, som konkurrer på ham, og hun fortæller: ”Vi har lært sammen, og sammen med min mor. Har jeg et problem, så kan hun sætte sig op og mærke, hvad der sker. Det er mega godt at have en til det, så man ikke kommer ind i en dårlig rytme sammen.”

ECCO Cup – en mega fed cup

Karoline har redet ECCO Cup fra ponyårene, ja hun kan faktisk ikke huske, hvornår hun red sin første ECCO Cup, men det er mange år siden. Hun har vundet finalen som junior, netop med Jakas Don Louvre, og så har hun vundet DM som både junior og ungrytter, hun har deltaget ved EM 5 gange, fået tre medaljer og de resultater er skabt med Noosa Melody avlet af hendes mormor Else.

Karoline er på vej til ECCO Cup på Heslegård Sportsrideklub, sidste stop inden finalen på Blue Hors fra den 25. – 27. november.

”Det er en mega fed cup,” siger Karoline med begejstring i stemmen over ECCO Cup. ”Der er præstige over den og et højt niveau, man vil bare sindssyg gerne vinde ECCO Cup finalen. Stævnerne bliver holdt nogle fede stedet, og det er så godt, at ECCO gør så meget for de unge ryttere, det er vi mega taknemmelige over, og sætter stor pris på,” understreger hun.

Der er 7 deltagere i ECCO Cup for U25-ryttere, og blandt dem Kristian Würtz Green med Blue Hors Zepter og EM-bronzevinder for ungryttere Sophia Ludvigsen med Blue Hors Quintana, bemærker Karoline med en latter, så der er hård konkurrence blandt U25-rytterne i årets ECCO Cup. Hun ved også, at Jakas Don Louvre vil gøre sit bedste, og hun ser allerede nu frem mod finalen på Blue Hors.

Husk at Zibrasport Equest livestreamer fra de spændende ECCO Cup Finaler på Blue Hors for Pony, Junior, Ungrytter og U25 d. 26.-27. november 2022.