Skip to main content

KIRKBI A/S donerer 50 millioner kroner til Paris 2024-forberedelserne

KIRKBI A/S bakker fortsat op om de danske atleter. Denne gang via en donation på 50 millioner kroner frem mod OL og PL i Paris i 2024
| admin

De danske atleter gjorde det fremragende ved OL og PL i Tokyo. Atleterne vandt tilsammen 16 medaljer og skabte dermed masser af store oplevelser for de mange danskere, som fulgte med hjemmefra. En af hemmelighederne bag de flotte præstationer var, at atleterne i forberedelserne til legene nød godt af en række donationer fra danske virksomheder, herunder KIRKBI A/S.

Nu er der godt nyt for de atleter, som har fokus rettet mod OL og PL i Paris i 2024. KIRKBI har indgået en partnerskabsaftale med DIF og Team Danmark frem mod Paris-legene – en aftale med en værdi på 50 millioner kroner.

Aftalen skaber stor glæde hos DIF, der er olympisk komité i Danmark og desuden ansvarlig for den danske PL-operation.

”Jeg er simpelthen så stolt og taknemmelig for den opbakning, KIRKBI giver OL- og PL-atleterne. Det kan ikke overvurderes, hvor vigtig støtten var i forbindelse med Tokyo-legene, og derfor er jeg utrolig glad for, at KIRKBI A/S også bakker atleterne op frem mod Paris-legene. Støtten kommer igen til at gøre en enorm forskel for atleterne,” siger Hans Natorp, formand for DIF.

Atleter som rollemodeller

Donationen i forbindelse med Tokyo-legene lød oprindelig på 40 millioner kroner, men da Covid-19 ramte verden, blev OL udskudt med kort varsel, og det hele så uoverskueligt ud for atleterne, trådte KIRKBI til og donerede yderligere 10 millioner kroner til forberedelserne. Nu er KIRKBI så klar med en ny donation.

”Vi har oplevet en helt utrolig positiv respons fra DIF og de atleter, som har haft gavn af partneraftalen i de seneste år. Derfor er det naturligt for os at fortsætte samarbejdet, så vi kan være med til at sikre en optimal forberedelse for OL- og PL-atleterne frem mod Paris 2024. Atleterne realiserer drømme, de er dybt passionerede omkring deres sport, og de minder os om, at det er muligt at nå selv de mest ambitiøse mål. På denne måde fungerer atleterne som rollemodeller og det, synes vi, er både vigtigt og inspirerende,” siger Søren Thorup Sørensen, CEO i KIRKBI.

Giver ro i maven

En af de atleter, som fik støtte fra KIRKBI i forberedelserne frem mod OL i Tokyo, var kajakroeren Emma Aastrand Jørgensen, der endte med at vinde to medaljer i Japan. 

”Støtten fra KIRKBI gjorde, at jeg kunne leve som professionel op til OL i Tokyo uden at have konstant ondt i maven over, hvordan det hele skulle hænge sammen. Jeg kunne trække vejret roligt og holde fuld fokus på mine forberedelser. Det er en fantastisk nyhed, at de også bakker op om os frem mod Paris-legene,” siger Emma Aastrand Jørgensen og fortsætter:

”Mit mål er at gøre det lige så godt eller endnu bedre i Paris, og her spiller støtten fra KIRKBI en meget vigtig rolle. Jeg håber, at jeg med mine præstationer kan vise de unge udøvere, at drømme kan gå i opfyldelse.”

Om KIRKBI

KIRKBI A/S er Kirk Kristiansen familiens private holding- og investeringsselskab, der ejer 75% af LEGO Koncernen. KIRKBI har til formål at skabe en bæredygtig fremtid for familieejerskabet af LEGO® brandet igennem generationer. Læs mere på www.KIRKBI.com

Pressemeddelelse: DIF