Skip to main content

OL-rytter lammet efter styrt – nu i bedring

Den 52-årige irske springrytter Kevin Babington blev lammet fra brystet og ned, efter et ødelæggende styrt i 2019. Han arbejder hårdt på sin genoptræning, og gør stadig fremskridt. Viden fra hans behandling og træning skal hjælpe andre i samme situation
| admin

Den 30. august 2019 styrtede den irske springrytter Kevin Babington ved et internationalt stævne, Hampton Classic Horse Show. Styrtet var så voldsomt, at han måtte opereres i nakken, men det lykkedes ikke at forhindre lammelse fra brystet og ned.

Kevin Babington bor i Loxahatchee, Florida, hvor han indtil ulykken var en efterspurgt træner. I dag underviser han fortsat lidt, fra sin kørestol. Adskillige ryttere, hesteejere og personer fra hesteverdenen støtter den irske OL-rytter med både moralsk og økonomisk opbakning.

Kevin Babington arbejder hårdt på at genvinde en del af sin førlighed. Foto: Privat

Intens træning og stamcelle terapi

Kevin gennemgår en intens træning og fysioterapi, og i kombination med et forsøg med stamcelle terapi på Mayo Clinic håber han på igen at kunne gå. Han kan i dag bevæge flere fingre og tæer, samt løfte sin højre arm.

Kevins hustru Dianna fortæller til The New York Times, at uden de mange donationer, ville det ikke være muligt for Kevin at få al den fysioterapi, som de oplever gør en stor forskel.

Babington Foundation

Kevin og Dianna Babington har skabt Babington Foundation som har gjort meget for at støtte uddannelse, sikkerhed og informationer om rygmarvsforskning.

En ny hjemmeside er blevet lanceret for at give opdateringer om Babingtons fremskridt samt offentliggøre vigtige artikler om gennembrud i rygmarvsskader og sikkerhedsspørgsmål. Donationer til fonden vil blive brugt til at hjælpe med at rehabilitere ryttere med rygmarvsskader.

Kilde: Horsetalk.co.nz