Skip to main content

Dronning Elizabeth hyldes af hestefolk

Dronning Elizabeth var et ægte hestemenneske, der nød tiden med dyrene og fulgte flere grene af hestesporten tæt.
| admin

Den nyligt afdøde britiske Dronning Elizabeth hyldes af hestefolk fra hele verden.
Dronning Elizabeth er den hidtil længst siddende monark i britisk historie. Hun regerede fra februar 1952. frem til den dag hun gik bort, 96 år gammel.

Dronningen var kendt for sin hesteinteresse, og hun var aktiv rytter også i livets efterår. Dronning Elizabeth er den første til at opnå FEIs lifetime achivement award for sin opbakning og indlevelse i hestesporten. Hun modtog denne pris i 2014.

“Hendes majestæt Elizabeth II var en sand hestekvinde og repræsentant for hestesporten igennem hele hendes liv og regeringstid” FEI’s President, Ingmar De Vos. 

Avler, hesteejer og rytter

Dronning Elizabeth avlede og ejede flere fuldblodsheste, der gjorde særdeles god figur på væddeløbsbanerne, og vandt mange store løb. Hendes majestæt blev blandt andet den første monark i mere end 200 år, der ejede den vindende hest ved det prestigefyldt løb Royal Ascot i 2013.
Hun avlede Shetlandsponyer, fell- og highlandponyer, fordi det var vigtigt for hende at bevare netop disse racer og deres gode egenskaber. Dronningen var aktiv i flere forbund, herunder the British Horse Society, the Fell Pony Society, the Highland Pony Society, the Shire Horse Society, the Welsh Pony and Cob Society and the Thoroughbred Breeders’ Association.
Ikke alene avlede hendes majestæt heste, hun nød også samværet med hestene, der blev hendes fristed, efter hun blev indsat som regent. En hest ser dig ikke som dronning, men som menneske, og dette fristed var vigtigt for dronningen. Dronning Elizabeth fik sin første ridetime i en alder af blot 3 år, og i 4års fødselsdagsgave fik hun af sin far, Kong George V, shetlandsponyen Peggy.
Herefter har dronningen ved flere lejligheder optrådt til hest. Ofte red hun på hoppen, Burmese, som blev givet til hende af the Royal Canadian Mounted Police i 1969, da de kom for at optræde ved det Royale Windsor Horse Show. Dronning red Burmese i damesaddel ved “Trooping the Colour” 18 år i træk.

Heste har altid været en del af den Royale familie

Dronning Elizabeths passion for heste delte hun med sin afdøde mand, Prins Philip, der gik bort sidste år. Han var præsident for FEI fra 1964-1986 og har desuden vundet VM guld i kørsel i 1980 med Storbritanien.

Prince Philip stiftede i sin tid i forbundet FEI Jumping Nations Cup™, der idag er en kæmpe stor del af springrytternes stævnekalender. Det var ligeledes Prins Philip der opfordrede til lanceringen af FEI Jumping World Cup™ i 1970erne.

Da han stoppede som præsident, overtog Prinsesse Anne, Dronningen og Prinsens eneste datter, og hun holdt rollen indtil 1994. Prinsesse Anne har en flot militarykarriere bag sig, og det samme har hendes datter, hvis far, prinsesse Annes mand, er en berømt banebygger.

Kong Charles, er ligesom sine sønner Prins William og Prins Harry, en særdeles dygtig polospiller.

Hyldes af de olympiske atleter

Både Ben Maher og Charlotte Dujadin har udtrykt deres store sorg over dronnings død, og hylder hende som en sand hestekvinde, der elsker dyrene og sporten.

Læs også: Interview with Charlotte Dujardin

Kilde: Eurodressage