Skip to main content

Landstræneren er positivt overrasket (video)

Bruttotruppen i dressur har været samlet i denne uge. Træningen er gået godt, og landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein har et meget positivt indtryk med hjem fra samlingen
| admin

I dag er det sidste dag, hvor dressurrytterne i bruttotruppen er samlet til træning på Slangerupgaard. Denne træningssamling har budt på programridning for at give rytterne de bedste forudsætninger forud for en, forhåbentlig, åbning af stævnesæsonen. Som landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein bemærker er meget usikker nu, hvor den stærkt aggressive EHV-1 virus hærger stalde i Europa ud fra epicentret i Valencia, Spanien.

Landstræneren skal sammensætte et konkurrencedygtigt hold til OL i Tokyo i slutningen af juli og til EM i Hagen i starten af september. Hun forventer ikke, at heste, der har gået OL, kommer til start ved EM, så i år er der flere pladser i spil til internationale mesterskaber for rytterne i bruttotruppen. Landstræneren er positiv efter denne samling, hvor flere ryttere har overrasket særdeles positivt. “Kampen” om OL-pladserne spidser til, og der er flere ryttere i spil til de tre holdpladser, og reservepladsen. Det var planen, at CHIO Aachen i juni/juli skulle være udtagelse til OL for det danske landshold, men da stævnet nu er flyttet til september, bliver det formodentlig CDI-Rotterdam, der bliver udtagelsesstævne.

Holdleder Anne-Mette Binder fortæller, at der planlægges en samling med A-truppen i slutningen af marts. Dette er naturligvis afhængig af, hvordan situationen udvikler sig i forhold til den aggressive EHV-1 herhjemme og i Europa.

Hør Nathalie zu Sayn-Wittgenstein fortælle om status og forberedelse: