Skip to main content

Lars Petersen skal stå i spidsen af Helgstrand USA

Andreas Helgstrand og Lars Petersen kickstartede begge deres karriere på Blue Hors. Nu krydses deres veje igen, fordi Lars skal stå i spidsen for Helgstrand USA.
| admin

Da Waterland Private Equity købte sig ind i Helgstrand, satte det for alvor gang i en rejse, der endnu engang har ført os over Atlanten til hestesportsmekkaet i Wellington, Florida, USA. For her er det netop lykkedes at indgå en aftale med en af dressursportens allerstørste profiler gennem tiden, den succesfulde dressurrytter og træner, Lars Petersen, der er dansk født. 

– Vi er rigtig stolte over at kunne byde Lars velkommen til Helgstrand Dressage. Lars har et indgående kendskab til USA og har gennem de seneste mange år opbygget et stort netværk. Men det er endnu ikke helt gået op for mig, at han har sagt ja. Det er virkelig stort for os, fortæller en glad Andreas Helgstrand, ejer og grundlægger af Helgstrand Dressage.

Venskab gennem mange år

Lars har sammen med sin kone, amerikanske Melissa Taylor, gennem de seneste 17 år opbygget en succesrig forretning i Wellington, Florida, hvor Helgstrand fornyligt annoncerede købet af områdets mest attraktive showground, Palm Beach International Equestrian Center. Han har vundet mere end de fleste og konkurreret heste, der er kendt på alles læber, som Uffe Korshøjgaard, Midt-West Ibi-Light, Blue Hors Cavan med flere. Han har startet til World Cup, EM, WEG og OL gennem tiden og har opbygget sig en værdifuld erfaring og senest været med til at udvikle nogle af USA’s mest succesfulde samt upcoming ryttere – kompetencer, som nu kommer Helgstrand til gode. 

– Det tager tid at skabe sig et navn i USA, men vi er godt på vej. Lars er respekteret verden over for sine bedrifter som både rytter og træner, og det har stor værdi for os i ønsket om at udvide vores aktiviteter i USA, hvor vi ser et kæmpe uforløst potentiale, tilføjer Andreas, der har haft et godt venskab med Lars gennem hele sin professionelle karriere. 

Enorm respekt

Lars Petersen og Melissa Taylor bliver begge en del af Helgstrand USA, som de ser meget frem til. Mens Lars får det overordnede ansvar, vil Melissa hjælpe til med al praktikken omkring hestene. 

– Jeg har enorm respekt for det, som Andreas har opbygget, og jeg glæder mig til at være en del af den videre rejse. Jeg vil gøre mit ypperste for at gøre Helgstrand USA til en endnu større succes og fortsætte det fantastiske arbejde, som Dr. Ulf Möller og hans team har startet, i samarbejde med dem, fortæller Lars Petersen, der bemærker, at sporten lige nu gennemgår en imponerende udvikling i Wellington parallelt med en stigende efterspørgsel efter topdressurheste. 

Dr. Ulf Möller fortsætter

– Det er en drøm, der går i opfyldelse for os. Vi er meget overvældet over denne mulighed. Og et eller andet sted, så lå det lidt i kortene med den udvikling, som Helgstrand gennemgår. For hvem vil ikke gerne være en del af noget så stort – vi vil i hvert fald gøre vores til, at Helgstrand får endnu mere succes her i Wellington og bidrage til, at mange flere ryttere får deres drøm opfyldt, tilføjer Lars, der glæder sig til at komme i gang. 

Lars Petersen og Melissa Taylor tiltræder deres nye stillinger på Helgstrand Dressage USA den 1. april 2022, mens Dr. Ulf Möller fortsat vil stå i spidsen for Helgstrand Germany samt være en del af Helgstrand USA i stævnesæsonen.

Kilde: Helgstrand