Skip to main content

Melding fra DRF vedr. nye restriktioner

Så har DRF opdateret deres ’svar på jeres oftest stillede spørgsmål’ på baggrund af de seneste udmeldinger fra myndighederne. Kort fortalt er de eksisterende restriktioner blevet forlænget frem til den 28. februar 2021, mens der i 38 kommuner er indført yderligere restriktioner frem til den 3. januar, som bl.a. indebærer en ny nedlukning af al indendørs idræt, hvilket desværre påvirker brugen af ridehaller.
| admin

Ang. brugen af ridehaller i de 38 kommuner

Da al indendørs idræt skal lukkes ned fra den 9. december frem til den 3. januar i de berørte 38 kommuner (se den fulde liste nedenfor), betyder det det desværre også, at ridehallerne – på de steder, hvor der er en klub/forening/elevskole tilknyttet – skal holdes lukkede i perioden, da de fortsat betragtes som værende indendørs idrætsfaciliteter med adgang for offentligheden.

Dansk Ride Forbund er 100% enige med alle jer, der stiller spørgsmålstegn ved den betragtning, og I skal vide, at vi gør, hvad vi kan, for at få ændret den. I går rakte vi ud til relevante politikere, og i vores henvendelse inkluderede vi bl.a. en detaljeret beskrivelse af, hvordan ridehaller er konstruerede (inkl. typiske arealer mm.), ligesom vi beskrev, at langt størstedelen hverken er isolerede eller opvarmede. Derudover italesatte vi hestevelfærden, som vi mener er alvorligt udfordret, når ridehallerne ikke må benyttes – især i vinterperioden. Vi refererede bl.a. til Lov om hold af heste, og derudover medsendte vi denne skrivelse fra vores veterinærkonsulent Mette Uldahl, som understøtter vores budskaber.

Vi følger naturligvis op på vores henvendelse, og vi sørger for at melde ud, såfremt vi får hul igennem. I mellemtiden opfordrer vi fortsat til, at man går i dialog med det lokale politi for at få sparring til, hvordan man skal forholde sig til restriktionerne. I denne sammenhæng er det muligt at referere til skrivelsen fra veterinærkonsulent Mette Uldahl i relation til sikring af hestevelfærden.

De følgende 38 kommuner er omfattet af de skærpede restriktioner fra 9. december til 3. januar 2021:
Albertslund, Allerød, Ballerup, Brøndby, Dragør, Egedal, Faxe, Fredensborg, Frederiksberg, Frederikssund, Furesø, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Greve, Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Herlev, Hillerød, Hvidovre, Høje-Taastrup, Hørsholm, Ishøj, København, Køge, Lejre, Lyngby-Tårbæk, Odense, Roskilde, Rudersdal, Rødovre, Slagelse, Solrød, Tårnby, Vallensbæk, Vordingborg og Aarhus kommuner.

Læs den seneste version af vores ’svar på jeres oftest stillede spørgsmål her.