Skip to main content

Mia er beslagsmed – og trives fint i et mandsdomineret fag

Hvordan er det at være kvinde i et mandsdomineret fag? Og hvordan får man hverdagen til at hænge sammen med familie og travlhed?
| admin

Langt størstedelen af de registrerede baslagsmede i Danmark er mænd. Faktisk er kun 23 af de 453 registrerede beslagsmede kvinder. En af dem er Mia Stolbjerg Pedersen. Hun erkender, at det kan være fysisk krævende, men det skal hendes køn ikke sætte en stopper for. Dog kan kønnene noget forskelligt, når det kommer til hestene, mener Mia Stolbjerg Pedersen.

– Mændene kan godt virke store og skræmmende på nogle heste, fordi de er lidt større. Måske har kvinder bedre fornemmelse for de mere sensitive. Nogle gange synger jeg da også en lille sang for dem, fortæller Mia Stolbjerg Pedersen med et grin.

Læs også: En sko er ikke bare en sko, og en smed er ikke bare en smed

Samtidig er hun ikke bleg for at tale om de fysiske fordele mændende kan have i faget. Dem kan hun ikke ændre på, og må derfor finde andre og smartere måder at arbejde på.

Mia Stolbjerg Pedersen bliver ikke selv skræmt væk af de mange mænd i erhvervet. Hun mener, at man skal turde at give igen på det spas, der kommer.

Derfor blev hun beslagsmed

Mia har arbejdet som dyrepasser, men trængte til at prøve noget nyt, og valget fald på beslagsmedfaget, efter en køretur med Steen Martinsen fra Vejle. Det gjorde det fordi Mia synes det er givende at være med til at sikre hestens velfærd, for som man siger; Uden hov, ingen hest.

Fleksibiliteten er altafgørende

For Mia er fleksibiliteten i jobbet altafgørende. Hun er netop kommet så småt tilbage efter barsel med sønnen Viktor, og hun ser en stor fordel i at kunne planlægge timerne på job, omkring familielivet.

Det er dejligt at kunne være fleksibel med min tid. Jeg kan prioritere at være sammen med min søn, men jeg tror også, det er vigtigt for kunderne. Mange vil gerne være der, når hesten får sko på, og så er det jo uden for de normale arbejdstider, slutter Mia Stolbjerg Pedersen.

Kilde: Horsens Folkeblad