Skip to main content

DV bekræfter: Føllet blev ikke solgt på auktion

Dansk Varmblod har nu offentliggjort en redegørelse i forhold til deres involvering i Nordic International Sales.
| admin

Nordjyske har den seneste tid publiceret en række artikler om Andreas Helgstrand.

Seneste i rækken omhandler beskyldning om dobbeltspil, hvilket har fået Dansk Varmblod til at komme med en officiel udtalelse.

Dansk Varmblods involvering I Nordic International Sales

Efter at have læst Nordjyskes artikel vedrørende Nordic International Sales 2020 og efter at være blevet kontaktet af samme, samt flere medlemmer af Dansk Varmblod, ønsker vi at komme med følgende redegørelse:

Vi kan bekræfte at omtalte føl ikke blev solgt via ovennævnte auktion. Det skyldes, at sælger, Nanna Jønsson, allerede forud for auktionen havde lavet en aftale om handel med Helgstrand Dressage. Føllet var altså i strid med auktionsreglerne handlet allerede inden auktionen. Det faktum blev Dansk Varmblod først bekendt med, efter auktionen var afholdt. Føllet var som bekendt på auktion, og blev hjemkøbt for kr. 54.000 euro af Helgstrand Dressage.

Auktionskontoret har ikke opkrævet salær fra køber og sælger, da føllet ikke blev solgt men hjemkøbt på auktionen.

Dansk Varmblod tager stærkt afstand fra, at samarbejdspartner Helgstrand Dressage og sælger Nanna Jønsson imod auktionsbetingelserne handlede føllet inden auktionen.

Dansk Varmblod har siden 2020 ikke været en del af Nordic International Sales auktionen.

Dansk Varmblod har ikke kendskab til, at det omtalte føl skulle være solgt til 3.-person. Vi er alene vidende om, at føllet ikke blev solgt via auktionen, og at Helgstrand Dressage har afregnet direkte med Nanna Jønsson.

Casper Cassøe-Krüth                             Jan Pedersen
Direktør                                                        Formand