Skip to main content

Nanna: Det var en god start!

Nanna Skodborg Merrald åbnede stævnet i Hagen med en sejr i Prix st. George med avlshingsten Blue Hors Farrell, og nu ser hun frem til eftermiddagens start på Blue Hors Zack
| admin

– Det var mega fedt, og en god start på stævnet, indleder Nanna Skodborg Merral fra Hagen, med henvisning til hendes sejr i Prix st. George med avlshingsten Blue Hors Farell. Hun har tre heste med til Hagen. Foruden Blue Hors Farell er det Blue Hors Zack og Atterupgaards Orthilia. Hun har anden start i eftermiddag i Grand Prix med Blue Hors Zack, som hun dels skal forsøge at kvalificere ind i kürfinalen lørdag aften, og dels mangler en OL-kvalifikation på. Presset er derfor stort på rytteren, men Nanna er fokuseret og klar på opgaven, der venter de kommende dage. Hun har sin træner, berider Michael Søgaard med til Hagen, og det er hun meget glad for. Resultaterne betyder noget nu, og der er hård konkurrence, så der er en stor fordel at have Michael på sidelinjen.

Hestene og Nanna er klar
– De virker klare, svare Nanna på spørgsmålet om, hestene er kommet godt til Hagen. Og hun fortsætter: – Det er rigtig spændende at få Orthilia med ud, jeg kan rigtig godt lidt at ride hende, så det er spændende at se, hvad det kan blive til. Orthilia har hun til start i morgen i Grand Prix-klassen som kvalificerer ind til lørdagens Grand Prix Special. Det er de 15 bedste ryttere fra Grand Prix-klasserne, som går videre til lørdagens finaler, og med en startliste der bugner at internationale navne er konkurrencen i Hagen benhård.

Selvom Nanna har haft et par internationale starter i vinder, så erkender hun blankt, at hun godt kan mærke hun er lidt rusten. Det er blot hendes andet stævne på Orthilia og Zack, så hun har forberedt sig bedst muligt hjemmefra.

– Vi har sat dressurbanen op udendørs, og så har jeg redet et af programmerne igennem, fortæller Nanna om sine forberedelser. Det bruger hun nogle gange op til stævnerne, for at finde ud af, om der er nogle småting, eller linjer, hun skal have finpudset.

– Jeg rider ikke nødvendigvis alle programmer igennem, og jeg rider ikke fuld power, men det giver mig mulighed for at se, hvordan linjerne kører.

Fokus på OL-kvalifikationen
Nanna mangler en OL-kvalifikation på begge heste, og den håber hun på at opnå i Hagen. Kravet er 67%, og det skulle ikke være en udfordring for hende at nå, men som hun forklarer, så kan der ske noget, som betyder hun ikke kan komme stil start, og så er der straks mere pres på. Omkring det pres rytterne rider under denne weekend siger hun: – Jeg kan mærke, vi er mange afsted, som aspirerer til OL, og det giver et ekstra pres. Men det er sjovt, det er fedt og det er lige det, jeg har savnet. Nu stiller vi skarpt, og jeg glæder mig så meget, slutter Nanna Skodborg Merrald.

Start- og resultatlister stævnet bliver livestreamet af Clip-My-Horse

På Nanna Skodborg Merralds Facebook-side kan man se hendes vinderridt på Blue Hors Farrell.