Skip to main content

NM-rytterne i eufori: Det føles uvirkeligt

Medaljerne er regnet ned over de danske ekvipager til Nordic Baltic Championships i Finland. Zibrasport Equest har talt med nogle af de dygtige ryttere, og lykken er ikke til at overse.
| admin

Dannebrog gik til tops mange gange i løbet af Nordic Baltic Championships i Finland – læs mere om det lige her.

Herunder kan du læse nogle af rytternes reaktioner efter deres flotte præstation i Ypäjä.

Karoline Mathilde Ravnsbo

Dressurrytteren, der var en del af guldmedaljeholdet, var mere end tilfreds med sine ridt på Gørklintgårds Torrero.

“Nordisk Mesterskab har været en helt fantastisk oplevelse. Torrero og jeg er begge meget grønne på det her område, da ingen af os nogensinde har startet et stævne uden for Danmarks grænser, så det er en helt vild følelse at kunne vende tilbage med hold-guld.

Stemningen på holdet har virkelig været god, og vi har haft det så godt sammen, så selv om Torrero og jeg ikke havde den bedste tur sammen om onsdagen, var holdet alligevel super støttende og opbakkende, hvilket også gav en meget bedre følelse, inden vi skulle ind og prøve igen om torsdagen.

Karoline Mathilde Ravnsbo

Torsdag var også en meget bedre tur, og vi fik løftet os selv med 10% hvilket svarede til en individuel femte plads i klassen. Det er helt klart det største stævne, jeg nogensinde har været med til, og det var virkelig stort at komme ind på banen til præmieoverrækkelse, hvor Dannebrog blev hævet, og vi derefter fik lov at ride æresrunde side om side. Jeg er så taknemmelig for at have fået lov til at få den her kæmpe oplevelse, og det hele føles stadig helt uvirkeligt.

Planen er nu, at Torrero får lov at holde lidt skovtursferie, når vi kommer hjem, hvor jeg sammen med en veninde skal passe stalden selv, mens mine forældre tager til internationalt stævne med min søster. Næste stævne for Torrero og jeg er Danmarksmesterskabet.

Junior-teamet (Foto: privat)

Thilde Rude Hare

Den regerende DM-vinder for ponyer, Thilde Rude Hare, rider i år sin første sæson som juniorrytter, og hun var udtaget til NM sammen Zidan DN.

“For mig har Zidan ikke lige været helt på toppen heroppe så jeg har desværre ikke haft så gode ridt, som jeg havde håbet på men håber på en bedre tur i morgen i freestyle, men det har været en mega god uge med super team kammerater og super sammenhold,” lød det fra Thilde.

Hun kom dog mere end stærkt igen i lørdagens kür, hvor de blev nummer fem med 70.270%.

NM var også lig med et kærkomment gensyn med Thildes pony Dakar, der nu rides af svenske Elin Ullman.

“Det var super fedt, at Dakar blev Nordisk Mester for Sverige. Jeg blev så stolt af min gamle yndlingspony.”

Thilde med sin tidligere pony Dakar, der vandt guld til Sverige (Foto: privat)

Anna Teibel Raben

Kategori 2-rytteren fik guld med holdet samt en individuel sjetteplads i küren.

“Det har været en helt fantastisk oplevelse sammen med Calimero – han tog den lange køretur og sejltur over alt forventning, og han var glad og frisk, da vi kom frem.
Onsdag havde vi en rigtig god tur og blev placeret som nummer 1 i første del af holdkonkurrencen og de andre piger fra mit hold blev placeret som nummer 2,3 og 4, så det var en rigtig god dag.

Torsdag blev Cali og jeg placeret som nummer 2 i holdkonkurrencen efter en tur med lidt småfejl – vores hold endte med at vinde guld til nordisk mesterskab for kat 2.
Fredag red vi den individuelle konkurrence i kür – Cali havde desværre ligget fast i boksen og havde fået en låsning i lænden, så han kunne ikke komme ind og samle sig, og det gav mange problemer i programmet, men vi klarede os igennem og red alligevel til 69,9% og blev nummer 6, så jeg er glad for at vi fik redet det igennem.

Den største oplevelse var at stå sammen med mit hold og høre nationalsangen til præmieoverrækkelsen.
Os piger fra holdet har hygget os helt vildt og haft det så sjovt sammen hele ugen – det har været så fedt at være en del af et hold, og det bliver en oplevelse jeg aldrig glemmer.”

Anna Teibel Raben og FS Calimero (Foto: privat)
Josefine Rohmann, Anna Raben, Olivia Bille, Sofia Rosenkilde (Foto: privat)

Elisabeth Cecilie Bonefeld Dal

Don Furioso og Elisabeth scorede imponerende 77 % i deres kür, hvilket gav dem titlen som Nordisk Mester 2021 for juniorer.

“Jeg synes, at det har været en super fed oplevelse at være her i Ypäjä Finland. Omgivelserne er flotte og faciliteterne er super gode. Udover dette har det været hyggeligt at være afsted med et fantastisk juniorhold. Vi har helt klart haft det super sjovt og har bakket hinanden op med fuld støtte og lungekræft.

Min hest Don Furioso og jeg har været et par siden december, og vi er kommet fantastisk fra start. Han er meget samarbejdvillig og har lært mig utrolig meget på kort tid, derfor er det vildt at få muligheden for at deltage i så stort et mesterskab, og det er vi meget taknemlige for. Don Furioso og jeg har haft et par super ridt både onsdag, hvor vi red til 74,2% og vandt guld, og torsdag hvor vi red til 72,8% og tog sølv.
Jeg er meget tilfreds med vores ridt og er stolt over at være en del af det danske hold.”

Jessica Holm Svensson

Kategori 2-springrytteren vandt guld med holdet, og hun blev også individuel vinder på Sabrina Fair.

“NM i Finland er en fantastik oplevelse med resten af landsholdet, det er en rigtig hyggelig tur med en masse lærerige runder,” fortæller Jessica.

https://www.instagram.com/p/CQ5P8fBBoC4/?utm_source=ig_web_copy_link