Skip to main content

Nanna og Zack strålede i Tokyo

Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zack fik taget afsked med dressurkonkurrencerne ved OL med manér! Et ridt til over 80% med mange flotte, sikre øvelser gav dem en tredjeplads i deres gruppe efter Englands holdbronzevinder Carl Hester og USA’s sølvvinder for hold Steffen Peters
| admin

18 ekvipager mødes i dag i den individuelle finale ved OL i Tokyo. Og forventningerne til dagens finale er tårnhøje, for vi har set pragtfuld ridning

93,928% er det hidtil højeste score i kür, og det er Charlotte Dujardin og Valegro, som er indehaver af den rekord sat ved OL i Rio.  

Flot afslutning af Nanna

27-årige Nanna Skodborg Merrald red ind i sin første OL-finale med Blue Hors Zack på 17 år. Nanna lagde hårdt fra start med en øgning – og en mikroskopisk taktfejl, så kom hun ind i piaffe i en vending, hvor Zack rigtig trådte af jorden. I det hele taget så de to vældig friske ud.

Og Nanna gik fra piaffe på cirkel ud i sidetravers i passage og herefter en traversade i ”normalt” tempo. I dag var der ingen problemer for Nanna med at stille Zack direkte ind i travers, som vi så det i holdkonkurrencen. Dejligt at se en 17-årig hest så frisk og oplagt kort tid efter gårsdagens Grand Prix Special.

Et smukt, kraftfuldt galopprogram med sikre serier og fine piruetter. Hun afsluttede et flot, sikkert program med en smuk cirkelpirouette – flot, flot Nanna, smuk afslutning på hendes første, og formodentlig ikke sidste optræden ved OL i fremtiden.

Teknisk: 76,357 – kunstnerisk: 85.429% samlet: 80,893%

”Jeg havde sådan en fed tur og nød det helt vildt. Jeg er mega tilfreds. Det er klart i dag, jeg havde den aller bedste fornemmelse. Glad over at ride tre dage ved OL. Det betyder vildt meget, det er det største af det største, og jeg håber ikke det bliver sidste gang, sagde Nanna bl.a. til DRTV.

Steffen Peters og Suppenkasper. Foto: www.sportfotos-lafrentz.de

Steffen Peters sneg sig forbi Nanna

Steffen Peters fra USA åbnede sin kür i skridt med Suppenkasper. Han lagde ud i fri trav efter hilsen, og fik en lille taktfejl. Modsat holdkonkurrencen så hesten lidt mat ud, og Steffen Peters, som ellers sidder nydeligt, måtte arbejde lidt mere for sagen for at holde hesten fremme og oppe i fronten.

Han gik fra galoppiruette direkte ind i piaffe med overgang til skridt, og den svære kombination lykkedes for den erfarne amerikaner, der er tysk af fødsel. Efter at have åbnet med galopprogrammet gik han efter skridt til travprogrammet, med passage, som i dag momentvis var noget mat, og ikke taktfast. Der er dog ingen tvivl om, at Steffen Peters store erfaring fik redet det optimale i den individuelle finale.

Teknisk: 76,393% – kunstnerisk:85,543% samlet: 80,968%

Carl Hester og En Vogue sejrede i gruppe et. Foto: www.sportfotos-lafrentz.de

Carl Hester trak fra

Carl Hester, 54 år fra Storbritannien havde En Vogue til start. Holdbronzevinderen er en særdeles erfaren herre, og sikkerhed (på nær fejl i serien) prægede også programmet, hvor hesten var noget mere afspændt og lyttende i forhold til første konkurrencedag. Det er en hest, som går med meget løft i piaffe og passage, men endnu med lidt uro fortil. Og så er skridt ikke Jazz-sønnens glansøvelse.

Teknisk: 77.750 – Kunstnerisk: 85.886 – samlet: 81,818%

Startlisten finder man HER resultater kan man se HER