Skip to main content

Norske Victoria Gulliksen er i top i World Cup

Victoria Gulliksen 31 år, er den bedst placerede kvindelige springrytter på en 9. plads i den vesteuropæiske World Cup liga. Den norske rytter er sammen med Equine America Papa Roach på vej til at skrive norsk ridesportshistorie, som den første norske kvindelige rytter i en World Cup-finale. De to åbnede World Cup sæsonen på hjemmebane […]
| admin

Victoria Gulliksen 31 år, er den bedst placerede kvindelige springrytter på en 9. plads i den vesteuropæiske World Cup liga. Den norske rytter er sammen med Equine America Papa Roach på vej til at skrive norsk ridesportshistorie, som den første norske kvindelige rytter i en World Cup-finale.

De to åbnede World Cup sæsonen på hjemmebane i Oslo med en fornem andenplads, og ugen efter blev de nr. 6 i Helsinki. Det sendte hende ind på førstepladsen i World Cup-stillingen, som den første norske rytter nogensinde. Der var igen World Cup points til parret i Mechelen for deres 10. plads, og så kom endnu en topplacering i Amsterdam, hvor de sluttede på 5. pladsen. Det har bragt dem ind på 9. pladsen (18 ryttere får adgang til World Cup-finalen) og dermed er de næsten sikre på en plads ved finalen i Omaha.

Det er ingen tilfældighed

”Det er imponerende, hvor stabil hun har været, og det har hovedsageligt været nulrunder, og råstærke 4-fejlsrunder, som lige så godt kunne være fejlfrie,” siger den norske sportschef Nina Johnsen. ”Det viser, at det ikke er en tilfældighed at hun har foden indenfor finalen nu. Ikke noget af det hun har præsteret, har været tilfældigheder. Det her handler om stabile, gode resultater over tid og gennem flere sæsoner,” siger hun til hestesport.no, og fortsætter:

”Victoria er god til at planlægge. Hun har klare planer for både sig selv og sine heste, hun har fokus på form, kondition og mental træning. En rytter skal være en topatlet for to, og Victoria arbejder helhjertet og har virkelig et topsportssind”.

Sammen med Equine America Papa Roach har Victoria Gulliksen skrevet norsk ridesportshistorie flere gange. Foto: ©FEI/Roland Thunholm

En del af en hestesports familie

Victoria er en del af en hestesportsfamilie, hvor hendes far Geir har været på det norske landshold ved World Equestrian Games fire gange, og hendes bror Johan-Sebastian har været på landsholdet ved EM i Rotterdam. Hun fordeler sin tid mellem familiens springstald i Norge, Stall Gullik og hos hendes partner i Belgien Jordy van Massenhove, der også er international springrytter.

Victoria Gulliksen og Equine America Papa Roach (Perigueux/Zeus) har været en duo på den internationale arena siden 2017. I 2019 var de en del af det norske hold, der vandt den europæiske finale i anden division ved Longines FEI Jumping Nations Cup i Athen – en sejr, der førte dem til deltagelse i første division. Dengang i Athen skrev Victoria Gulliksen norsk ridesportshistorie som en del af et team. I 2021 gjorde hun det igen, nu individuelt. Ved EM i Riesenbeck, Tyskland, kvalificerede de to sig til finalen, hvor de blev nummer ni – den hidtil bedste norske individuelle EM-præstation.

”At blive nummer ni ved EM betyder selvfølgelig enormt meget for mig som rytter. Det er det, du arbejder for. Men jeg stopper ikke med at muge ud for det. Jeg har fødderne på jorden. Hverdagen bliver ikke anderledes. Og det er jeg glad for! Jeg VIL gøre dette arbejde; de sportslige resultater er målet, men det er det arbejde, du gør på vejen, der virkelig giver mig glæde,” sagde Victoria efter EM-finalen.

Nu er Victoria godt på vej mod World Cup-finalen og endnu en ”norsk første” præstation af den kvindelige rytter. Om egne evner har hun udtalt til hest.no: “Hestene betyder meget. Det er nok kærligheden til hestene, der startede det hele, og jeg er nok lidt mere følelsesladet over både hestene og sporten. Det gør det svært, når man skal sælge hestene, men man skal gøre det for at kunne have mulighed og økonomi til at købe nye. Jeg er meget i stalden, strigler og andet selv. Jeg har måske ikke den bedste rideteknik, og har ikke så god balance som de allerbedste, men jeg kan ride mere på kemi og på den forbindelse, jeg har med hesten.”

Kilde: hestesport.no, hest.no og FEI