Skip to main content

Ny Grand Prix-hest til Daniel

Daniel Bachmann Andersen er i fuld gang med at pudse Grand Prix-formen af på en danskopdrættet hest, som tidligere har været redet af Sune Hansen – de er klar til at prøve kræfter internationalt
| admin

Daniel Bachmann Andersen er ved igen at være landsholdsaktuel, efter han i foråret 2020 opsagde sin stilling hos Blue Hors, for at blive selvstændig sammen med sin hustru Tiril på det smukke ridecenter Kleppenhus ved Ebeltoft. Han var dengang top aktuel på dressurlandsholdet, med hingste som Blue Hors Zack og Blue Hors Don Olymbrio, og med flere Grand Prix-kandidater godt på vej.

I stedet valgte Daniel og Tiril at starte fra bunden, og opbygge deres forretning med uddannelse af ryttere og heste på Kleppenhus, der er ejet af den norske landsholdsrytter Cathrine Rasmussen. Det er en beslutning, de absolut ikke har fortrudt, men fra at være en af de bedste ryttere i verden, med en placering i top ti på FEIs verdensrangliste til at skulle opbygge en ny forretning efter 6 år på Blue Hors, er der et spring.

Daniel Bachmann Andersen og Carso’ni på dressurbanen i daglig arbejde på Kleppenhus.

En springhest i Grand Prix-dressur
OL i Tokyo er som bekendt udskudt til i år, hvor FEI også har besluttet at afvikle EM i dressur i Hagen til september. Efter et år uden mesterskaber er det en kærkommen tilføjelse til stævnekalenderen. Daniels spring fra ansat til selvstændig kunne derfor ikke være kommet på et bedre tidspunkt. Han har haft tid til at nørde med træningen af hestene. Der er kommet spændende heste i arbejde, og nu ser Daniels sportslige fremtid igen særdeles lys ud.

Daniel har fået den 15-årige Carso’ni i stalden. Hesten er uddannet af Sune Hansen, tidligere berider på Blue Hors og nu bosiddende i England, og den brune vallak er lidt speciel, da han er af ren springafstamning med Carson Ask til far og Leendert til mor. Carso’ni er ejet af Svend Age Eriksen og datteren Mette, de indkøbte hesten som føl, og undervejs har Mette selv redet den i bl.a. championater, herefter overgik den til Sune, som har haft flere starter på hesten i England.

– Mette bor tæt på os, i Egå, og hun ville gerne have Carso’ni hjem igen. Nu kommer hun ofte her for at følge træningen og hygge sig med Carso’ni, fortæller Daniel, der fortsætter: – Han er meget veluddannet af Sune, og kan alle øvelser til Grand Prix, jeg skal bare lige pudse det sidste af.

Daniel har været tilmeldt et par internationale stævner med hesten, men desværre er de blevet aflyst. Nu håber han på snart at få startmulighed internationalt.

Landstræner Nathalie zu Sayn Wittgenstein bekræfter, at Daniel igen er særdeles aktuel i landsholdssammenhæng: – Daniel skal ud for at få noget stævneerfaring med Carso’ni, så jeg håber vi kan finde et sted, hvor vi kan få ham til start.

– Carso’ni er en mega dejlig hest med tre gode gangarter og meget sikker i alle øvelser. Det er en flot hest, så vi må se, hvordan det går.
Daniel Bachmann Andersen

Flere talenter på vej
– Marschall-Bell har også udviklet sig vildt godt, han er virkelig blevet styrket over de seneste måneder. Han er ekstremt stort gående, så det kan være svært at styre, når man kommer ind i firkanten, men det ser rigtig lovende ud.

Daniel, der er uddannet berider i Tyskland hos den tidligere landstræner for de danske dressurryttere Rudolf Zeilinger, forventer at tage nogle af sine Grand Prix-klare heste og lille turs heste med til mindre 3-stjernede stævner og nationale stævner i Tyskland til foråret.

Daniel har også store forventninger til avlshingsten Caracciola MT – stillet til rådighed af den østrigske OL-rytter Sissy Max-Theurer. Hingsten har tidligere deltaget i Bundeschampionatet og VM for ungheste. At det er en kommende Grand Prix-hest, Daniel har ansvaret for, lægger han bestemt ikke skjul på. Potentialet er simpelthen ikke til at overse hos Caracciola.

– Den er så charmerende, den skal gå lille tur i år, og så håber jeg på en debut i Intermediaire II sidst på året. Desuden har jeg en 11-års efter Floriscount, Fanalino, som har gået Intermediaire II med en tysk rytter, ham forventer jeg også at tage med til nogle nationale stævner i Tyskland.

Det er en travl hverdag for Daniel og Tiril på Kleppenhus, men som Daniel fortæller:

“Jeg har vildt gode heste på vej, helt fra de unge til Grand Prix. Begejstringen lyser ud af hans stemme, når han fortæller om staldens heste, og en plads på landsholdet ved EM er et mål for ham i år.”

I dette lille klip fortæller Daniel om Marschall-Bell

Som Premium-medlem hos Ziabrasport Equest kan du komme med indenfor hos Daniel Bachmann Andersen på Kleppenhus ved Ebeltoft. Vi var på besøg sidste sommer, og det kom der spændende TV-indslag ud af.
Se mere her