Skip to main content

Nyt mesterskab for U25 ved DM-stævnet på Tågerup

Hele fire mestre i ridebanespringning skal kåres ved årets mesterskabsstævne hos Absolute Horses.
| admin

Der skal uddeles hele fire sæt medaljer, når Absolute Horses fra 5. til 8. august er vært for DM i ridebanespringning. Det holdes for 11. gang på Tågerup i Sommersted nær Kolding.

Som noget helt nyt bliver der nemlig et mesterskab for U25-ryttere. Hidtil har der været DM for Senior og Agria DRF-mesterskaber for U18 og U21.

Det er landstræner Bo K. Møller, der har ønsket, at der for første gang også afvikles mesterskab for U25, og Dansk Rideforbunds bestyrelse har netop godkendt det.

– Vi har sagt ja til at have det med til stævnet, siger Christian Schou fra Absolute Horses. 

Begrundelsen er, at det kan være et stort spring, når man bliver over 21 år, at man så skal op i senior-klassen, siger han. U25 klassen findes allerede i dressur, og i springning er den også et begreb internationalt. Der er således U25-klasser til Nordisk Mesterskab, og i FEI-regi arbejdes der med at få det med som en del af EM.

Fart på
For alle fire mesterskaber gælder, at første afdeling afvikles i Metode C, som er en springning, hvor fejl omregnes til tid. Det blev indført i fjor, så de danske mesterskaber afvikles på samme måde som de internationale.

Metode C sætter fart på springningen. Får man en nedrivning eller et ben i vandet, lægges der fire sekunder til ens tid. Så er man hurtig nok, kan man stadig ligge rigtig godt i konkurrencen, selv om man river ned. Ved tidsfejl tillægges et ekstra sekund.

Resultatet opgøres som fejlpoint. Den rytter, der har den bedste totaltid, får 0 strafpoint. De følgende ryttere får strafpoint svarende til halvdelen den tid, deres totaltid er langsommere end vinderens.

Strafpointene lægges så sammen med de fejl, rytterne får i anden afdelings to runder. De afvikles i metode A, hvor man opgør fejl og tid.

Højder
Senior rider på 150 cm høje forhindringer i første afdeling og 150 i første og 160 i anden runde af anden afdeling.

U25-rytterne lægger ud på 145 cm høje forhindringer og rider så henholdsvis 145 og 150 i anden afdeling.

U21-rytterne rider på 145 cm i alle afdelinger, mens U18-rytternes forhindringer er 135 cm. 

Kvalifikationskravene til mesterskaberne afhænger af rytterkategori i – minimum 5 for Senior, U25 og U21 og 4 for U18.

Pressemeddelelse: Absolute Horses