Skip to main content

Fin start på DM-stævne hos Absolute Horses

Hollandsk banedesigner er på banen sammen med de danske. 218 ekvipager var til start første dag ved DM-stævnet hos Absolute Horses heriblandt Christian Schou, som var i konkurrence for første gang i 6 år.
| admin

250 heste er tilmeldt det 12. og sidste DM-stævne hos Andreas og Christian Schou fra Absolute Horses på Tågerup i Sommersted nær Kolding. På stævnets første dag onsdag var der 218 starter fordelt på tre klasser. Det blev til rigtig mange fine fejlfrie runder.

Vejret var også fint – lidt blæsende, men solskin og først og fremmest tørvejr.

På official-siden er der nyt: Den hollandske banedesigner Quintin Maertens er med på banen sammen med Christian Eilschou Holm, der også var banedesigner i fjor. Assisterende banedesigner er Rasmus Rise.

Det er Dansk Ride Forbund, der udpeger officials til mesterskabsstævner. En gang imellem indbyder man udenlandske officials, og det er altså sket her.

Quintin Maertens er en af dem, der skal være banedesigner til det kommende VM i Herning.
På banen er endnu en banedesigner, der giver en hånd med. Det er Bo Bak Andersen – inviteret af familien Schou. Han har været med de mange år, så han skulle også med til det sidste. Overdommer er i år Bjarne Mørup.

Den hollandske banedesigner Quintin Maertens ser til, mens Bo Bak Andersen sætter holdere på en støtte. Foto: Absolute Horses

Christian Schou i sadlen

Andreas Schou er næsten altid på banen i flere forskellige klasser, når Absolute Horses holder stævner, men det er efterhånden seks år siden Christian Schou har redet konkurrenceklasser. Men onsdag var han så i sadlen igen. Han startede hele tre heste i stævnets første klasse – Kolding Kommune LA1*. Det blev ikke til placeringer, men han var fejlfri på alle tre.

Mulighed for hattrick

Også Andreas Schou stiller op i flere klasser, hvor den vigtigste er Orifarm Senior DM, hvor første runde rides fredag. 28 ekvipager er til start.  Men seks af rytterne har to heste med – og de må kun starte en hest i finalen.

Lars Nørgaard Pedersen på Bøgegården Gladiola har mulighed for at lave hattrick. Ekvipagen har vundet de to foregående år, så en tredje sejr i træk på samme hest vil være helt specielt.
Andreas Schou starter to heste. Det er ikke OL-hesten Darc de Lux, som han fik sølv på i 2020, men ni-årige I Know og 11-årige Independent. De har lige fået fine resultater i Saint Tropez. Andreas har endnu ikke vundet på hjemmebane, så det er sidste chance.

Læs også: Stine Cassøe Jakobsen: Alt kan ske til DM

Også sidste års sølvvinder Tina Lund er meldt til. Blandt deltagerne er også en række tidligere vindere fra Tågerup som Søren Nørgaard Pedersen, Kasper H. Hansen og Rikke Haastrup Kristensen.

Læs også: Tina Lund til start på tre heste til DM

18 ekvipager stiller op torsdag til første runde af Schou Agria DRF-mesterskab for U21. Fire har to heste med. Sidste års vinder Maria Barnewitz Schou stiller op igen, og det samme gør Josefine Sandgaard Mørup. Hun vandt U18 i fjor, men rykker nu en aldersklasse op.

Anden gang

Det er kun anden gang, der afvikles Clemens & Springforening Danmarks Agria DRF-mesterskab for U25. Der er 17 ekvipager til start til den indledende runde torsdag – heraf tre ryttere med to heste.

Sidste års vinder Bendikte Rie Truelsen stiller op igen, det samme gør bronzevinderen Sofie Yderstræde Bucka. Clara Hallundbæk og Christine Thirup Christensen er også med i denne aldersgruppe i år.

Læs også: Christine Thirup: Jurastuderende og DM-deltager

I Jyske Bank Agria DRF-mesterskab for U18, som rider første runde fredag, er 23 ekvipager til start – hele syv med to heste. Den eneste af sidste års medaljetagere er Clara Roesgaard Kristensen. Hun fik bronze.

Men for alle fire kategorier gælder, at intet af afgjort, efter at finalen, som kører over to runder, er afviklet.

Start- og resultatlister

Se DM live

Se med når DM i springning skal afgøres for S/U25/YR/J hos Absolute Horses den 29. april til den 1. maj 2022.

Premium Medlemmer: 0 kr. (adgang købes i kassen til 0 kr.)
Basic Medlemmer: Pay pr view 159 kr.

Start- og resultatlister

Program (foreløbigt):

Fredag d. 29. april
14.30: 1. kval, Agria DRF-mesterskab U18
16.30: 1. kval DM i springning seniorer

Lørdag d. 30 april
LA2** (120 cm)
2. kval. og Finale, Agria DRF-mesterskab U21
2. kval. og Finale, Agria DRF-mesterskab U25
S1* (145 cm)

Søndag d. 1. maj
MB2** (130 cm)
2. kval og Finale, Agria DRF-mesterskab U18
2. kval og Finale DM i springning seniorer