Skip to main content

Når det er koldt, sidder Nissen i kassen

En enkel trækonstruktion, en stol og et varmeapparat udgør en ”varmekasse” – en kasse, som alle ridelærer bør have i vintermånederne, fortæller berider Karin Nissen
| admin

Om vinteren kan det været en kold fornøjelse at stå i ridehallen i timevis og undervise. Mange trænere/beridere kombinerer undervisning fra jorden med ridning af elevernes heste. Det gør de bl.a. for at hjælpe med til at løse en udfordring i træningen eller for selv at mærke, hvordan hesten reagerer på hjælpen. Resultatet er, at træneren skiftevis bliver varm og kold, og det er den sikre opskrift på en forkølelse, samt ømme led og muskler.

En enkel konstruktion, et varmeapparat og et tæppe – det er opskriften på en varm ridelære (og hund) i en kold tid i ridehallen.

Flere hjemlige ridelærere nyder godt af berider Hans Jørgen Nørgaards opfindelse. Sammen med Astrid Gemal (landstræner for paradressurrytterne) har de viderebragt ”varmekassen” til flere af deres kolleger, heriblandt berider Karin Nissen på Frederiksværk Ridecenter.

Karin Nissen fortæller, at hun har stor fornøjelse af den enkle og billige konstruktion, der virker perfekt. Varmekassen er trækasse. Man sidder på en stol nede i kassen, under stolen placerer man et varmeapparat og tager et tæppe over benene. – Og jeg lover dig, der bliver så varmt, at man må åbne sin jakke.

Der er et minus ved kassen, fordi den skal placeres i et hjørne, så træneren står ikke midt i hallen og underviser. – Det er mine elever vandt til. Når det er koldt, sidder Nissen i kassen, siger Karin med en latter. Men det betyder den varme/kold situation man kan komme i, når man skal undervise fra jorden og ride, den opstår ikke, når man kan få varmen i kassen.

Flytbar konstruktion
Kassen er en enkelt, flytbar konstruktion. Det er en europalle, hvor man placerer en træplade ovenpå, herefter skruer man sider på kassen.

– Den er genial, jeg har brugt den i 20 år. Den er billig, den virker, og du har ikke en syg ridelære.
Berider Karin Nissen

– Om vinteren kunne jeg have ondt overalt på grund af kulden og varme-/koldsituationen. Det har jeg ikke mere. Og det betyder, jeg ikke er syg hele tiden. Jeg kan varmt anbefale den til mine kolleger rundt om i landet. En varmekasse er noget alle ridelærer bør have, slutter Karin Nissen.

FAKTA OM KARIN NISSEN

  • Karin Nissen er uddannet berider i 1995 på Barthahus ridecenter under berider Torben Suhr.
  • Efter endt uddannelse rejste Karin til Tyskland for at specialisere sig i dressur
  • Siden 2006 har hun været ansat Fredriksværk Rideklub.
  • Karin har gennem tiden uddannet adskillige heste og ryttere til Grand Prix-niveau, og har også selv skabt resultater på allerhøjeste niveau.