Skip to main content

Peter Flarup: Selvfølgelig er jeg skuffet i nu’et

Peter Flarups OL-deltagelse gav ham ikke den ønskede finaleplads. Skuffende, erkender han, men der er også mange gode erfaringer fra Tokyo, som vil gøre en forskel fremadrettet
| admin

Militaryrytter Peter Flarup, 45 år, havde lavet en mindre satsning, og taget det 10-årige stortalent Fascination med til OL. Hesten, der er efter Favorit Ask med OL-sølvvinderen Lando til morfar opdrættet af Jørn-Ove Jørgensen, har et stort talent for sporten, hvilket blev bekræftet ved OL. Fysisk var han i absolut topform, men mentalt mangler der fortsat noget overblik.

33,7 strafpoints i dressur til Peter Flarup. Foto: www.sportfotos-lafrentz.de

Dressur bliver tiltagende vigtigt

Den tid er længst forbi, hvor et middelmådigt dressurresultat kan indhentes i trænet og ridebanespringning. Med det nye OL-format og et komprimeret dressurprogram, bliver et godt udlæg i dressur nærmest afgørende for placeringerne langt ned i rækkerne.

Peter Flarups dressur på Fascination er blevet forbedret de seneste måneder, og støtten til ham intensiveret i karantænen og i træningen forud for starten i Tokyo. Dressurrytternes landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein har hjulpet Peter godt på vej.

Nathalie zu Sayn-Wittgenstein har hjulpet Peter Flarup i opvarmningen til dressurkonkurrencen. Foto: Victoria Hjortnæs

Hans dressurresultat på 33,70 strafpoints svarer til 66,3% Den erfarne militarydommer Anne-Mette Binder, der nu er holdleder for dressurrytterne, var blevet i Tokyo for at støtte Peter Flarup, om hans dressurprogram udtalte hun bl.a. til Zibrasport Equest: ”Desværre indløb der lidt småfejl for Peter, bl.a. i det første changement, hvor Fascination bliver lidt spændt og topper op bagtil, og så bytter han bagtil efter galopøgningen på langsiden. Men alt i alt mange fine momenter, og uden småfejlene kunne han let have ligget på omkring de 70%, er min vurdering,” Hele hendes vurdering kan man læse HER

Dressurresultat gav Peter en plads midt i feltet på en 34. plads.

Mentale udfordringer i terrænet

Peter, der er en særdeles erfaren militaryrytter havde læst terrænbanen korrekt, da han inden starten vurderede, at den meget snørklede, kuperede bane ville blive en udfordring. Hvad han ikke havde regnet med var, at Fascination lod sig påvirke enormt meget af omgivelserne.

”Banen er meget snørklet, vi rider frem og tilbage, og tre gange skal vi ride væk fra opvarmningen. Det var en faktor rent mentalt, der havde han ikke hår nok på brystet. De svære ting sprang han fint,” fortalte Peter. Læs mere om deres terrænspringning HER

Rundt om på banen svar der også opstillet dronekamera, som susede afsted ved siden af hestene foran, ved siden af og bagved forhindringerne. Det lod Fascination sig forstyrre af.

Peter Flarup og Fascination på vej gennem den snørklede terrænbane. Foto: www.sportfotos-lafrentz.de

”De gamle heste har set det før, men lige præcist her, kører donen tæt på,” forklarer han, og som man måske så på tv, fjernrefuserede Fascination næsten på et stort, bredt spring, da han fik øje på dronen. Det resulterede i, at Peter måtte klemme meget til hesten på vejen rundt, og det ødelagde deres rytme og flow på banen.

I et vandkompleks opstod der en misforståelse mellem Peter og Fascination, der nærmest lagde sig på forhindringen. På tv så det ud som om hans ben hang fast i forhindringen, men nej, fortæller Peter: ”Han blev bare stående med benet oppe på forhindringen, og ligesom spurgte: hvad nu?”

Springer med overskud

Da Fascination kom ud af boksen om morgenen efter den hårde terrænbane, var han helt fin og sund i kroppen. Til vettjek travede han lige frem uden den mindste tøven. ”Han var ikke træt i kroppen.”

Ridebanespringningen gav flere fejl, især et dobbeltspring på buet sport var den helt store synder. Også her fik Peter et let nedslag på indspringet, det eneste Fascination rørte undervejs. Så Peter var meget tilfreds med hestens indsats på springbanen den sidste dag.

”Selvfølgelig er jeg skuffet (over det samlede resultat, red.), men når vi kommer hjem og har sunket det, så tror jeg, jeg er meget godt tilfreds. Jeg havde håbet på finalen, men det lykkedes ikke. Han er super sund i kroppen, og et år mere med hans kvalitet….” Peter Flarup sætter ikke målsætninger op for Fascination, men der er OL igen om 3 år, og det vil da være helt naturligt, at rette blikket mod Paris. Og som Peter tidligere har udtalt, var han lidt misundelig på dressurrytternes sammenhold, så han håber på at få sine kolleger med i fremtiden.

Resultater kan ses HER

Peter Flarup på springbanen med Fascination. Foto: www.sportfotos-lafrentz.de